ОБЩЕСТВО

Срамота: Деца от елитна гимназия пият водка в час, ученичка припадна!

Срамота: Деца от елитна гимназия пият водка в час, ученичка припадна!

 

detsa-elitna-gimnaziia-piiat-vodka-chas-892

 

 

В класните стаи и дори по време на учебни занятия в Професионалната гимназия по романски езици „Г.С. Раковски” в Бургас се употребява алкохол. Явлението е придобило уродливи размери и в понеделник следобед се е стигнало до колабирането на заключена в тоалетните ученичка от 10 „д” клас. Наложило се е класната ръководителка Паулина Павлова, придружена от пазача и съученици на пияната, да изкъртят вратата, за да я извадят в несвяст.

 

 

 

Случаят е фрапиращ и не можем повече да мълчим, а преподаватели и директорката Радостина Георгиева Костадинова не са коментирали дали ще вземат мерки вече няколко дни, алармират група от родители, които твърдят, че в разпивката в понеделник са участвали между 7 и 8 ученици. Те искат да знаят дали сред тях са и техните деца, но и към момента нямат реална информация, а се осведомяват от снимки, които самите ученици са си публикували в социалните мрежи, популяризирайки това, с което се занимават по време на учебния процес.

 

 

 

В един от кадрите се вижда как 16-годишно момче долива в кенче от „Фанта” водка „Флирт”. До него на чина седи къдрокосо момиче – не в униформа, а само по потник и сутиен. В подобен външен вид са и останалите ѝ съученички.

 

От разказа на родителите, сглобен от чутото вкъщи, излиза, че една от ученичките е донесла бутилка водка и бутилка мента. Извадила и чашки. Казала, че има повод, без да уточнява какъв и в почерпката са се включили неколцина от класа. Те си направили коктейли и си ги пиели от чиновете. Разпивката е започнала след голямото междучасие, когато е започнал часът по изобразително изкуство в понеделник следобед и е продължила в часа по география, когато се установило, че една от ученичките не се връща дълго време от тоалетните. Именно тогава е настанала паниката с издирването ѝ и намирането ѝ в заключената училищна тоалетна, предава Флагман.бг.

 

 

 

Сигнал до тел. 112 не е подаван, класната г-жа Павлова се обадила на родителите да дойдат да си я приберат и „заклела” 10 „д” да мълчат, ако имат снимки в социалните мрежи – да ги изтрият.

 

 

 

„Настояваме незабавно директорката Георгиева Костадинова, председателят на Обществения съвет на училището Радослава Йовчева и председателят на Училищното настоятелство инж. Димитър Черкезов да ни свикат и да покажат видео от камерите, за да видим дали и нашите деца не са част от очевидно ежедневно случващото се в училището. Това не бива да остава скрито, защото изпращаме децата тук да усвояват уроци, а не да привикват към алкохола”, казват разстроени родители.

 

 

 

 

Очаква се отговор от училищното ръководство и обществените структури към него.Такъв не е имало, тъй като директорката нямала батерия в телефона си.

 

 

 

От Канцеларията твърдят, че тя ще го зареди до към 13 ч. и тогава ще може да ѝ се постави журналистическия си въпрос. Той е свързан с информация от учители на Математическата гимназия, които са били събрани в понеделник привечер и на които е съобщено, че е издадена заповед за забрана за внасянето на алкохол в училищната сграда.

 

 

 

„Бяхме учудени, защото в Правилника до този момент фигурира забрана за употреба на алкохол, но сега към тази точка се прибавя и забраната за внасянето му. Мислим, че това е резултат от случаи, в които са засичани ученици с алкохол в раниците, чиито родители, след като ги сезираме, твърдят, че са го купили за вкъщи”, сподели в понеделник вечерта един от преподавателите в Математическата. Педагогът добави още, че към новата заповед е прибавена и забрана за влизане в училищната сграда с маникюр. Ноктите трябвало да бъдат изрязани до пръстите. Човекът обаче не можеше да конкретизира дали това ще се отнася само за ученичките, или и за учителките.

 

 

 

Двете училища – ПГРЕ „Г.С.Раковски” и ППМГ „Акад. Н. Обрешков”, делят една сграда в центъра на Бургас. Чуждоезиковото училище е втора смяна. Вероятно до директорката на Математическата в понеделник привечер е достигнала информация за инцидента с пияните десетокласници от испанската паралелка и тя е реагирала светкавично, за да има нормативно основание да вземе мерки при подобни прояви.

 

 

Предстои да бъде изяснено тази заповед е факт и какви са причините да бъде издадена в понеделник вечерта.

 

Флагман

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024