Коментари

С инвазията си Путин разтури всички ангажименти на Украйна към западния фактор за военни бази на Черно море

С инвазията си Путин разтури всички ангажименти на Украйна към западния фактор за военни бази на Черно море

androlova_volgin
С инвазията си Путин разтури всички ангажименти на Украйна към западния фактор за военни бази на Черно море, и въобще извади Украйна от тихата милитаризация, която се случваше.
След майдана срещу Янукович САЩ започнаха да усвояват Украйна през инсталиране на марионетна власт – целта беше да се отнеме доминиращият контрол на Русия над Черно море, Украйна да отхвърли присъствието на Русия в Севастопол, а в Крим да започне изграждане на военна база на НАТО.
След неочакваното анексиране на Крим от РФ, Украйна започна изграждане на военни бази в Азовско и Черно море (в Очаков и Бердянск, на запад и на изток от Крим), сключиха се споразумения със западни държави за сътрудничество в областта на отбраната, и започна подготовка на украинската армия за военни действия.
Искам да припомня едно име, което илюстрира нагледно технологията за преврат – Арсений Яценюк, който беше премиер на Украйна за около две години след революцията (от 2014 до 2016 г.). Преди това беше и министър на икономиката, и лидираше партия със заглавие, което звучи много познато, „Фронт на промените“.
Отвреме навреме Яценюк ходеше на работа с метро и влизаше в закусвални, тъй като беше подготвен от американския пиар експерт Джо Голдбърг, известен с програмата на Обама „разходки сред хората“ и хапване на хамбургери в заведения за бързо хранене. Същият филм гледахме у нас съвсем наскоро.
Имам предвид широко отразяваните разходки по улиците на София на Кирил Петков. Сега се сещам и за още един детайл: понеже за Яценюк борбата с корупцията беше основен приоритет, той назначи за министри някои чужденци – литовец, грузинец и други подобни.
Прекъснете ме, ако не е вярно, но аз си спомням как Кирил Петков предложи да ни докара хора от чужбина за важните позиции в държавата, за да гарантира някаква тяхна чуждоземна експертиза и преди всичко илюзорна независимост.
Всъщност целта на подобен ход е да се поставят още по-управляеми лица, но в друг аспект. Това са хора с навигация отвън, без пъпна връв в страната приемник, и напълно свободни за по-радикални действия, тъй като нямат емоции към нацията, след като си свършат работата, напускат държавата.
Калина Андролова, БНР

Коментари

More in Коментари

hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024