Политика

България се включи в делото срещу Русия „за геноцид и военни престъпления“

България се включи в делото срещу Русия „за геноцид и военни престъпления“

 

1010x570

 

 

България се включи към делото срещу Русия за геноцид и военни престъпления. Това става ясно от документ, публикуван от Международния наказателен съд в Хага.

Първите две държави, които се включиха в делото, бяха Латвия и Литва. След това се присъединиха и други държави: Нова Зеландия, Великобритания, Германия, САЩ, Швеция, Румъния, Франция, Полша, Италия, Дания, Ирландия, Финландия, Естония, Испания, Австралия, Португалия, Австрия, Люксембург, Гърция, Хърватия, Чехия.

 

 

 

Припомняме, че сенатът на Полша прие резолюция, в която обяви Руската федерация за терористичен режим и призова международната общност да подкрепи Международния наказателен съд в разследването на лицата, отговорни за военните престъпления в Украйна.

 

 

 

България е внесла в Международния съд на ООН в Хага в петък, 18 ноември, искане за намеса по делото „Украйна срещу Русия за нарушаване на Конвенцията за геноцида“. Информацията съобщи и БТА, позовавайки се на Министерството на външните работи (МВнР) на официалната й страница в Туитър.

Това става ясно и от документ, публикуван на интернет страницата на Международния наказателен съд в Хага, допълва Нова тв.

 

 

В края на октомври Нидерландският парламент одобри предложение за създаването на специален трибунал в Хага. Целта му е съдебен процес, който разследва руски военни и политически ръководители за навлизането на руски войски в Украйна.

 

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

България не може ей така да вземе и да се включва където и да е. Някой в България е предложил, други са приели предложението и така България се е включила. Та кои са тези лица, предложили и приели? Използвам думата „лице“ в смисъл на част от тялото, щото има и други части.

 

 

Тоя съд като се е цанил за международен, кога ще разгледа украинските престъпления ? А ние що ще чиним там, какви доказателства ще представим? Никакви, само за калабалъци в навалицата и диван-чапраз. Червеи дебилни!

 

 

Много бързат и барабар Петко с педалите. Да не се окаже че първо геноцидът е бил към Донбас? Но има нещо което не е за забравяне, как Руснаците мразят предатели…

 

 

Източник: dunavmost.com, dnes.dir.bg

 

 

Политика

More in Политика

big_payimage-600721

БСП и „Възраждане“ спряха изграждането на скеле около Паметника на Съветската армия

септември 15, 2023
австрия - 1

Тесла! Австрия светкавично отхвърли призива на Фон дер Лайен – няма да ни пусне за Шенген

септември 14, 2023
тренд-1

Тренд: Дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ е близо 7%, 6 партии влизат в парламента при избори днес

септември 14, 2023
абровски

Експерт: Кабинетът пада до месец, ако НС гласува отпадане забраната за внос на зърно от Украйна

септември 14, 2023
big_1497

Радев след среща с ръководството на „Лукойл Нефтохим“: България очаква надеждни доставки и предвидими цени на горивата

септември 13, 2023
вътев-1

Земеделският министър Вътев изолиран – не знаел, че забраната за внос на украинско зърно няма да се удължава

септември 13, 2023