Коментари

Волгин разсипа Венелин Петков: Защо стоя шест години началник, щом ти е оказван натиск?

Волгин разсипа Венелин Петков: Защо стоя шест години началник, щом ти е оказван натиск?

venelin-petkov_0

 

 

„Някогашният голям началник в Би Ти Ви Венелин казал, че по време на началническия му период в медията ГЕРБ му оказвали натиск. Сензация! Шок! Бомба!“, пише във Фейсбук журналистът Петър Волгин.

 

 

Едва ли някой би си помислил, че е възможно подобно нещо! Ако не ни го беше казал това Венелин, никога не бихме заподозрели, че от ГЕРБ са способни на подобни неща!

Хайде сега сериозно. А защо Венелин си стоя шест години началник, при положение, че му е оказван такъв натиск? Защо тогава не стана и не посочи Бойко с пръст, не го заклейми като „гонител на свободата на словото“?

 

 

Имам отговор на този въпрос, а предполагам и вие, но е твърде нелицеприятен, за да го казвам на глас. Въпросният Венелин ми прилича на онези хора, прекрасно интегрирани в системата на комунистическа България, които след 1989 г. се оказаха първи демократи и потомствени антикомунисти.

 

 

И още нещо. Венелин много искаше да оглави БНТ. И ако беше станал генерален директор, какво щеше да прави? Да се противопоставя на политическия натиск? Да защитава свободното слово?

 

 

Едва ли. Щеше да прави същото, което е правил като шеф в БиТиВи – да изпълнява нарежданията, които властта спуска.

 

 

 

А дали на власт са ГЕРБ, ПП, ДБ, БСП – за такива като Венелин това няма никакво значение. Те са просто изпълнители на поръчки. И когато господарите изчезват, слугите стават дисиденти. Тъжна история.

 

Коментари

More in Коментари

марковbig_22

За нас знаете, имаме си политически традиции! Ние винаги сме от е*аната страна

януари 26, 2023
strahil_angelov2

НАТО, чрез Украйна, губи войната! Това вече е ясно и не може да се скрие дори и от опитните англо-саксонски информационни конгломерати

януари 24, 2023
КЕВО

Кеворк Кеворкян: Сбогуване с Херо

януари 23, 2023
960x540

Коалицията на войната послушно обяви война на великата сила Русия, но на джуджето Скопие не смее да възрази, щото Големият брат го осинови

януари 21, 2023
boan-chukov-za-plamen-nikolov-gospodi-smili-se-nad-balgaria-1

Чуков: След като свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо

януари 16, 2023
БОНЕВ

Не сме хора. И не сме общество

януари 12, 2023