ЗАБАВНО

Накипрени в носии баби, питки с мед и още Радини вълнения покрай Илон Мъск

Накипрени в носии баби, питки с мед и още Радини вълнения покрай Илон Мъск

ezgif-1-af2205f347
Лъчите на утринното слънце тъкмо бяха започнали да галят земята на Северозапада. Баба Цена се суетеше из двора. Беше замела листята и чакаше Мадам Злата от съседната къща да дойде. Бяха направили питка за Илин Мъсков. Злата бе живяла у Запада и знаеше какви са привичките там – требе добре да се посрещне един такъв знатен момък с добро потекло и състояние, да се впечатли все пак. Па току виж останал, току си хареса някоя българска мома. Мадам Злата се беше даже начервила и репетираше дома пред огледалото поклони. Видя възможност…

Дива подготовка тече в Белоградчик, след “новината”, че най-богатият човек в света – Илон Мъск, си е резервирал маса в ресторант в Северозападна България. Това най-вероятно е пиар, след като още няколко заведения в страната пуснаха снимки на подобен “мейл”, изпратен уж от компанията на Мъск SpaceX.

 

 

 

Но сите българи бяха обхванати от някакви Радини вълнения. Стигна се до там, служебният министър да се позовава на тази снимка и да обяснява как България добре ще посрещне Мъск.

 

 

 

Суетнята стигна и до медиите.

 

 

В ефира на Нова телевизия тази сутрин бяха изтипосани баби в носии, които омесили питка, баница и приготвили домашно сирене, за да посрещнат Мъск.

 

 

“Това е една хубава идея, едва ли ще се осъществи, но създаде у хората хубаво настроение и приятно очакване. Нека види красотата на скалите ни, ако дойде. Ще ми се да усети добротата в душата на хората в нашия край и всяка попадена ръка към нас ще бъде посрещната с благодарност, хляб и сол. Ще види пътищата ни с дупки, запустелите села. Имам надежда и управляващите да видят това и да подадат ръка на Северозападния край”, заяви една от жените на живо пред Нова телевизия.

Къде ти…

 

 

 

.
Колаж: Facebook

.
Колаж: Facebook

.
Колаж: Facebook

Още от вчера валят майтапи как Мъск ще дойде у нас и ще оправи България – ще купи парламента, ще състави правителство, ще се пенсионира в Пловдив… Дребни мечти.

 

 

До там сме стигнали – да ни радват новини като тази, че най-богатият човек в света е видял малката ни държавица и е решил да дойде на крака и да ни благослови с присъствието си. Добре, че са новини като тази, за да се обърне внимание на Северозападна България, където улиците пустеят, работя и хора няма, а жителите на селата се броят на пръстите на едната ми ръка.

 

 

 

Повярвайте ми, ако Мъск дойде, ще се хване за главата. Ще се хване за главата, че в една държава, част от Запада, част от Европейския съюз, има магистрала, която се строи десетилетия, по пътищата има дупки, хората по улиците просят, по щандовете в кварталните бакалии на пръсти се броят бутилките олио. Та нали това е западна държава? Нали Мъск не е отишъл в страна от Третия свят?

 

 

 

 

Мъск ще се хване за главата. Защото докато той мечтае да засели Марс, ние мечтаем да ни посети човек като него.

Джесика Вълчева

https://frognews.bg/

ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

мокасини

Кой е този депутат и защо ходи с опърпани мокасини / СНИМКИ

ноември 15, 2022
защо

Кой автомобил е в нарушение и защо?

ноември 14, 2022
745-425-patka

КОШМАР ЗА БРЕГОВАТА ОХРАНА В САЩ: ЧАСОВЕ НАРЕД ПРЕСЛЕДВАХА НАДУВАЕМА ПАТКА (ВИДЕО)

октомври 31, 2022
phpqdpmlu_559x345

КУЛТОВО ВИДЕО: Лукашенко цепи дърва, за да не замръзнат Дуда и Моравецки през зимата

септември 14, 2022
750b66639a138f1149a1998f4c6bb842

Хлапе-фен на „Възраждане“ насади на „пачи яйца“ Кирил Петков (ВИДЕО)

август 31, 2022
хазарта

Ицо Хазарта: Как не набих в парламента Тошко Йорданов

август 30, 2022