Политика

ПП и ДБ с мерак за управление на малцинството, очакват подкрепа без уговорки

ПП и ДБ с мерак за управление на малцинството, очакват подкрепа без уговорки

big_1599

 

 

ПП и ДБ стягат управление на малцинството. Това обяви Кирил Петков.

 

 

„Тук сме, заедно с ДБ, за да кажем не може да се продължава по този начин. Народът очаква план, визия правителство. Имаме готовност, ако вторият мандат дойде при нас, заедно да работим за формирането на правителство на малцинството с ясна визия, стратегия и план“, заяви той, цитиран от Нова тв.

 

 

 

„Минаха близо 2 месеца от изборите. Единственото нещо, което ГЕРБ, като първа политическа сила,, е че избра г-н Вежди Рашидов за председател на НС. ГЕРБ изкараха хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне честния вот на българите през нощта”, категоричен бе Петков.

 

 

 

По думите му България „стои в политически вакуум”.

 

 

 

„Последните 30 години България страда от три големи недъзи. Първият недъг е, че голяма част от бизнеса зависи пряко и директно от държавата. Дали през обществени поръчки, дали през рекет или излишни лицензионни режими. Това пречи на страната да се движи напред. Вторият голям недъг е, че България към момента е с най-голямото неравенство в целия ЕС. Това неравенство е една от основните причини българите да напускат страната, защото не могат да се реализират.

 

 

 

Третият недъг е липсата на справедливост. Виждаме как прокурорски син извършва престъпления пред очите на всички и остава безнаказан. Виждаме как няма едно читаво разследване на висш политик. Правителството, в което участвахме с „Демократична България“ започна да работи и по трите недъзи. Направиха се стъпки да има разследване на главния прокурор. Това не се хареса на политическата класа, която от 30 години „смуче“ силите на народа.

 

 

 

Нашите родители направиха две големи стъпки за това България да бъде нормална държава – влязохме в ЕС и в НАТО. На нашето политическо поколение се пада задачата да довършим интеграцията в ЕС и да станем истинска европейска държава“, заяви от своя страна Асен Василев.

 

 

 

„Очевидно е, че страната ни има нужда от управление. Позитивен сценарий е възможен. Радваме се, че колегите от ПП осъзнават отговорността, че трябва не просто да има правителство, а да има правителство, което да отговори на възможностите и да тласне страната в нейното развитие. Приехме с радост поканата да разговаряме как това да се случи“, допълни лидерът на ДБ Христо Иванов.

Политика

More in Политика

ПЕНСИОНЕРИoriginal

Лоши новини за работещи и пенсионери след заседанието на Тристранката

ноември 22, 2022
big_payimage-555098

Ексклузивно: Главният секретар на МВР и заместникът му хвърлиха оставки

ноември 22, 2022
big_1696

Изтребителите за България били в процес на производство, заводът в Грийнвил сглобил първия F-16 – за Бахрейн

ноември 21, 2022
af5ce05144f2ea3f13b72ca88ba7f9b8

Третият мандат – след Нова година, избори през март

ноември 21, 2022
energiiniat-ministar-memorandumat-s-djemkorp-e-v-sila-i-dori-ima-klauza-za-arbitraj-1

Енергийният министър: Меморандумът с „Джемкорп“ е в сила и дори има клауза за арбитраж

ноември 20, 2022
1010x570

България се включи в делото срещу Русия „за геноцид и военни престъпления“

ноември 19, 2022