СВЯТ

Путин: Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал в Украйна, беше неизбежен

Путин: Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал в Украйна, беше неизбежен

 

1010x570

 

 

„Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал на територията на Украйна, беше неизбежен. И ако през февруари не бяха предприети съответните действия от наша страна, всичко щеше да е същото, само че от по-лоша позиция за нас“.

 

 

 

Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с историци и представители на традиционните религии на Русия по повод десетата годишнина от възстановяването на Руското историческо и Руското военноисторическо общество, съобщава ТАСС.

Говорейки за конфликта в Украйна, Путин посочи, че днешното противопоставяне всъщност е в рамките на един народ. „Русия винаги се е отнасяла топло към народа на Украйна, така се отнася и сега, въпреки днешната трагична конфронтация“, подчерта Путин.

 

 

 

„Западът прекрои съзнанието на милиони хора в Украйна, наложи им псевдоценности, опитвайки се по този начин да подпали фитила на разпадането на Русия. Буквално пред очите на едно поколение Украйна се превърна от просперираща република в диктатура и жесток антируски инструмент на западните режими. Сегашната ситуация беше самоубийствена за народа на тази страна и смъртоносна за Руската федерация“, заяви Владимир Путин.

 

 

 

„Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал на територията на Украйна, беше неизбежен. И ако през февруари не бяха предприети съответните действия от наша страна, всичко щеше да е същото, само че от по-лоша позиция за нас“, продължи руският президент.

 

 

Русия винаги се е отнасяла топло към народа на Украйна, така се отнася и сега, въпреки днешната трагична конфронтация, подчерта Путин. „Също така е трудно и болезнено, че един народ всъщност се бори помежду си. Всъщност конфронтацията протича в рамките на един народ. Точно както беше след катаклизмите от 1917 г. Хората отново бяха изправени“. В същото време „Бандеровското ръководство мисли“ само „главно за парите, които са скрити в западните банки“.

 

 

 

В същото време Путин нарече глупости твърденията, които се чуват в Европа, че Украйна е освободила европейските страни от нацизма по време на Втората световна война поради присъствието на Червената армия на украинските фронтове.

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570 (2)

Нидерландия и Австрия са единни в съпротивата срещу разширяването на Шенген

януари 27, 2023
zaharova-kam-stoltenberg-naistina-li-smatate-grajdanite-na-es-i-nato-za-idioti-1

Захарова към Столтенберг: Наистина ли смятате гражданите на ЕС и НАТО за идиоти?

януари 27, 2023
1010x570 (2)

Нюланд: Вашингтон е готов да облекчи санкциите срещу Москва в името на преговори

януари 27, 2023
rusiia-izpravia-unikalen-robot-sreshtu-091

Русия изправя уникален робот срещу танковете Abrams и Leopard / ВИДЕО

януари 26, 2023
godina-predi-smartta-si-zhirinovski-401

Година преди смъртта си Жириновски обяви крайната дата на войната в Украйна

януари 26, 2023
илва

ЕС няма да отпусне средства за укрепване на оградата по българо-турската граница

януари 26, 2023