СВЯТ

Шефът на ЦРУ Уилям Бърнс е в Анкара за среща с руския си колега Наришкин, Кремъл потвърди новината

Шефът на ЦРУ Уилям Бърнс е в Анкара за среща с руския си колега Наришкин, Кремъл потвърди новината

 

1010x570

 

„Той не води никакъв вид преговори. Не обсъжда намирането на решение за войната в Украйна“, съобщи служител на Белия дом, пожелал анонимност.

Директорът на американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) Уилям Бърнс е в Анкара, за да разговаря с колегата си от руското разузнаване и да му предаде послание за последиците, ако Русия използва ядрени оръжия, каза днес служител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

 

 

„Той не води никакъв вид преговори. Не обсъжда намирането на решение за войната в Украйна“, отбеляза служителят, пожелал да запази анонимност и допълни, че Бърнс ще повдигне и въпроса за задържаните в Русия американци.

 

 

На 14 ноември в Анкара наистина се състояха руско-американски преговори, те се проведоха по инициатива на САЩ. Това съобщи пред ТАСС говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той не разкри темата на разговора.

По-рано днес „Ройтерс“ съобщи, позовавайки се на представител на Белия дом, че директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс е в Анкара, където е пристигнал за среща с руския си колега.

 

 

 

Руският в. „Комерсант“ също пише, че в Анкара се провеждат преговори между делегациите на Русия и Съединените щати, като се предполага, че руската страна е била представена от директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин.

 

 

 

Турските власти не са коментирали официално съобщенията за среща между ръководители на руски и американски разузнавателни организации. Телевизионният канал НТВ, позовавайки се на източници в турските разузнавателни служби, съобщи, че срещата може да бъде важна за установяването на контакти между Руската федерация и Съединените щати.

 

 

Източник: БТА

 

СВЯТ

More in СВЯТ

турция

Турция не приема съболезнованията на посолството на САЩ за атентата в Истанбул

ноември 14, 2022
водещи

Водещи медии пратиха Лавров в болница в Бали. Захарова: Четем и не вярваме на очите си

ноември 14, 2022
kongresat-iska-revizia-na-otpusnatite-ot-sasht-pomoshti-na-ukraina-1

В Конгреса искат ревизия на отпуснатите от САЩ помощи на Украйна

ноември 13, 2022
kuleba-zapadat-e-pat-kam-obshta-pobeda-407

Кулеба: Западът е на път към „обща победа на миролюбивите държави“ срещу Русия

ноември 12, 2022
1010x570

Унгария блокира €18 млрд. за Украйна и вбеси ЕС

ноември 11, 2022
ezgif-2-a69bd936b9

САЩ отнеха статута на Русия като пазарна икономика

ноември 11, 2022