Политика

България се включи в делото срещу Русия „за геноцид и военни престъпления“

България се включи в делото срещу Русия „за геноцид и военни престъпления“

 

1010x570

 

 

България се включи към делото срещу Русия за геноцид и военни престъпления. Това става ясно от документ, публикуван от Международния наказателен съд в Хага.

Първите две държави, които се включиха в делото, бяха Латвия и Литва. След това се присъединиха и други държави: Нова Зеландия, Великобритания, Германия, САЩ, Швеция, Румъния, Франция, Полша, Италия, Дания, Ирландия, Финландия, Естония, Испания, Австралия, Португалия, Австрия, Люксембург, Гърция, Хърватия, Чехия.

 

 

 

Припомняме, че сенатът на Полша прие резолюция, в която обяви Руската федерация за терористичен режим и призова международната общност да подкрепи Международния наказателен съд в разследването на лицата, отговорни за военните престъпления в Украйна.

 

 

 

България е внесла в Международния съд на ООН в Хага в петък, 18 ноември, искане за намеса по делото „Украйна срещу Русия за нарушаване на Конвенцията за геноцида“. Информацията съобщи и БТА, позовавайки се на Министерството на външните работи (МВнР) на официалната й страница в Туитър.

Това става ясно и от документ, публикуван на интернет страницата на Международния наказателен съд в Хага, допълва Нова тв.

 

 

В края на октомври Нидерландският парламент одобри предложение за създаването на специален трибунал в Хага. Целта му е съдебен процес, който разследва руски военни и политически ръководители за навлизането на руски войски в Украйна.

 

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

България не може ей така да вземе и да се включва където и да е. Някой в България е предложил, други са приели предложението и така България се е включила. Та кои са тези лица, предложили и приели? Използвам думата „лице“ в смисъл на част от тялото, щото има и други части.

 

 

Тоя съд като се е цанил за международен, кога ще разгледа украинските престъпления ? А ние що ще чиним там, какви доказателства ще представим? Никакви, само за калабалъци в навалицата и диван-чапраз. Червеи дебилни!

 

 

Много бързат и барабар Петко с педалите. Да не се окаже че първо геноцидът е бил към Донбас? Но има нещо което не е за забравяне, как Руснаците мразят предатели…

 

 

Източник: dunavmost.com, dnes.dir.bg

 

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024