СВЯТ

„Ваша ракета уби поляци“: В Полша започнаха гонения на украински бежанци / СНИМКИ

„Ваша ракета уби поляци“: В Полша започнаха гонения на украински бежанци / СНИМКИ

 

ezgif-1-5169de7769

 

 

Бежанците от Украйна започнаха масово да се оплакват от промененото отношение от страна на жителите на Полша през последните дни. 

 

 

Според тях по този начин поляците изразяват недоволство от факта, че украински ракети са убили двама техни сънародници на 15 ноември.

 

 

Украинците, решили да не участват в боевете, са изумени от поведението на местните жители. Те твърдят, че поляците ги обиждат и тормозят. Украинските бежанци споделят възмущението си на страниците в социалните мрежи.

 

 

Те пишат, че поляците им отмъщават за убитите фермери в Пшеводув, като плюят в лицето и правят всякакви мръсни номера. Освен това полските власти намалиха значително мерките за подкрепа на чужденците. По-специално, те започнаха да получават по-малко обезщетения, пишат чужди агенции.

 

 

 

 

Поради това отношение от страна на правителството и обикновените граждани, бежанците са принудени да напуснат страната, която преди това ги е приютила.

 

 

 

 

 

„Днес ми казаха в магазина, че нашата ракета е убила хора и като цяло „Лвов е исторически наш“. Братя поляци, благодаря ви, тръгвам си“, пише един от бежанците.

 

 

Според бежанците те вече не могат да намерят жилище за себе си, тъй като поляците отказват да дадат под наем къщите и апартаментите си след смъртта на земеделците.

 

 

 

На 10 километра от границата с Украйна паднаха отломки от ракети. Те се озовали на зърноизкупен пункт, където точно по това време на кантара стоял трактор с ремарке, натоварено с царевица. Загинаха земеделски производител и работник изкупвач, като и двамата бяха на 60 години.

 

 

 

 

Украинският президент Зеленски веднага обвини Русия в изстрелване на ракети, без дори да изчака предварително разследването, което установи категорично, че ракетите са украински.

 

 

Превод: БЛИЦ

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024