Политика

Георги Свиленски: Истинският протест ще бъде след няколко седмици, когато няма да имаме бюджет

Георги Свиленски: Истинският протест ще бъде след няколко седмици, когато няма да имаме бюджет

ce5d864921d9487d8a7d03bf39b863b5

 

 

Когато българите нямат доходи, този протест за хартиената бюлетина ще изглежда нелепо, заяви Свиленски

„Истинският протест ще бъде само след няколко седмици, когато няма бюджет, когато българите нямат доходи, и тогава този протест за хартиената бюлетина ще изглежда много нелепо“. Това каза депутатът от БСП Георги Свиленски в ефира на БНТ„Всички партии могат да организират привържениците си, но това не е критерият“.

 

 

 

„Аз съм бил един от хората, които най-искрено е агитирал за това, че машинното гласуване елиминира недействителните бюлетини“, заяви Свиленски. БСП не е подкрепила тези машини. Решенията се взимат от ЦИК с две трети. Ние винаги сме били за смесено гласуване. БСП е последователна и когато внася законопроектите. Следващите нормални избори, редовни са след 10 месеца. Ние не бързаме за избори. Ще изчакаме да видят какво ще направят мандатоносителите. Но позицията на БСП е последователна – трябва да имат възможност българските граждани да избират как да гласуват“.

 

 

„Аз съм изненадан от истерията, която се получава тези няколко дни, страхът от това, че ще има хартиена бюлетина“, заяви Свиленски. „От няколко дни вече самият аз се съмнявам от действията на колегите – „като им кажа добър ден, те питат какво става с машините“. Разбирате ли в каква истерия са изпаднали колегите. Нека да се успокоят. Има какво да гледаме в парламента, предстои гледането на Закона за удължаване на бюджета“.

 

 

„В нашите ръце е бъдещето на България в следващите няколко месеца, нека да направим предложенията да бъдат осигурени безплатни учебници, лекарства, да бъдат преизчислени пенсиите – това очакват българските граждани„, категоричен е Свиленски. „Не говорим за съдебната реформа, нали беше тема № 1. Чувате ли някой да говори за това?“

 

 

„Президентът води последователна политика за това да бъде намален резултатът на БСП на изборите, за това да бъде атакувано правителството тенденциозно и върхът на завършека беше на консултациите,“ обясни Свиленски. „Да, ние го предложихме, ние го избрахме, но понякога така се случва в живота“.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024