ОБЩЕСТВО

Експерт по издирванията: Проверете тези хора и домовете им! Сашко може да е там!

Експерт по издирванията: Проверете тези хора и домовете им! Сашко може да е там!

сашко

 

 

По- детайлно проучване на семейството на изчезналия Александър, за това призова Красимир Занев, бивш директор на отдел „Издирване“ в МВР.

 

 

„Трябва да се обърне внимание върху поведението на родителите. Да се разбере в какви отношения са били, какво са говорили, как са говорили. Имаше сигнали, че тя е искала детето при нея, той не го е давал“, коментира Занев в сутрешния блок на Нова ТВ.

Според Занев основната версия за случая е „отвличане“.

 

 

„При тези мащабни оперативно-издирвателни мероприятия и към днешна дата, това дете трудно би оцеляло без храна, вода и при тези ниски температури навън”, обясни той.

 

 

 

Занев призова да бъдат проверени и домовете на съседите на семейството на Александър. „Да се види дали няма някой самостоятелен, да се види дали няма някой с педофилски наклонности“, посочи бившият директор на отдел „Издирване“ в МВР.

 

 

„Силата на общата молитва е много важна! Да се пололим днес Сашо да се завърне!“

Това написа призори бащата на Сашко нотариусът Александър Цветанов.

 

 

Оказа се, че той е привикан в полицията вчера за координация, а не е арестуван, както съобщиха доброволци.

Участници в издирването на 12-годишния Александър намериха играчка, за която предполагат, че може да е негова. Снимка от находката беше публикувана във Фейсбук групата „Да намерим Сашко“.

 

 

Потребител с име Денис Иванов е заснел розово плюшено мече, захвърлено в тревата. По думите му, играчката е намерена „в гората на Тева“ в Перник.

Коментиращи веднага припомниха, че при първоначалното описание за издирването на Сашко е било посочено, че той носи розова играчка. Говореше се за мече, но това не беше уточнено.

Други пък призовават снимката веднага да се изпрати на полицията и на бащата, както и играчката да не бъде местена.

 

 

 

„Когато се намери нещо, което се предполага че е свързано със случая не се пипа с голи ръце и е хубаво да се остави на мястото, докато не дойдат полицейски служители“, пише дама.

„Къв баща бе хора ,та той се оказа по гламав и от най гламавия в цял свят, той детето си не може да познае вие ще го карате играчка да разпознава!“, пише един от тях.

 

 

Запознати посочват, че в близост се намират три сметища.

 

 

Междувременно вече седми ден продължава издирването на 12-годишния Александър. Полицията все още не е попаднала на следа от момчето. Детето изчезна на 11-и ноември в гористата местност над Профилакториума в миньорския град.

 

 

Вече няколко денонощия полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят детето, което е с тежка форма на аутизъм. В издирването се включиха и мотористи. Продължават и обиколките с хеликоптер над Перник.

 

 

Междувременно доброволци са недоволни от това как протича търсенето и подозират, че получават и грешни сигнали от бащата на изгубеното дете. „Искаме някой да каже къде да се продължи издирването, не да се пращат две коли да обикалят безсмислено. Стигнали сме на 70 км. някаква координация. Иначе се лутаме по гори  и паланки. Всички имат подозрения, версиите са много, че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели Румен Стефанов, който се включи в издирването на детето като доброволец.

 

 

„Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки Алекс, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля”, подозира бащата на изгубеното момче Александър Цветанов.


ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024