Политика

И Радев дири изчезналия в Перник Сашко. Планински спасители със седем кучета участват в търсенето на детето

И Радев дири изчезналия в Перник Сашко. Планински спасители със седем кучета участват в търсенето на детето

 

4874555e7d53e3b804635f45262c73fd

 

 

Надявам се това мащабно издирване да даде резултат. Това каза в Перник президентът Румен Радев, който се появи изненадващо в града в късния следобед днес.

 

 

 

Всеки един живот, особено на дете, е важен. Надявам се издирването да има резултат. Към момента няма водеща версия. Засега няма нужда армията да се включи в издирването, каза още държавният глава.

 

 

Обществото е силно ангажирано, реагираме на всеки подаден сигнал. Днес са подадени 9 сигнала, вчера са били 16, онзи ден – 12, каза пред медиите областният директор на МВР.

 

 

 

Изцяло сме насочили вниманието си към горския район, но за съжаление без резултат. Това заяви за БТА директорът на Планинска спасителна служба (ПСС) Емил Нешев. Второ денонощие продължава издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в района на Перник. В мащабната операция участват полиция и жандармерия, отряди на ПСС, представители на столичното аварийно-спасително звено, както и доброволци.

 

 

 

Нешев уточни, че 32-ма планински спасители със седем кучета, от пет-шест отряда от България участват в търсенето на детето.

 

 

 

Каквото зависи от нас, ще бъде направено, но засега няма ефект, заяви Нешев. Той обясни, че издирването е изключително трудно от гледна точка на това, че няма никаква информация, посока, ориентир, каквото и да било. Затова търсим навсякъде, уточни Емил Нешев.

 

 

 

Цял ден над града прелита и хеликоптер. Засега без успех.

 

 

През изминалия ден имаше десетки сигнали, че детето е било забелязано на различни места в и около града, но нито един от тях не се оказа верен.

 

 

„През нощта имахме 2 екипа, направиха 5 облитания с дрона. Имаме автомобил с термокамера, обходихме всички пътища – без следа.

 

 

Никаква следа нямаме, всичко се виждаше, термокамерата дава голям обхват, но нямаме следа”, каза Красимир Димитров от Аварийното звено към столичната община.

 

 

 

Семейството на 12-годишния Александър призова ако някой види детето, да не го приканва с викове да се приближи, за да не се уплаши то, а веднага да сигнализира на спешния телефон 112.

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024