СВЯТ

Предупредиха Путин за възможни опити за убийството му на срещата на Г-20

Предупредиха Путин за възможни опити за убийството му на срещата на Г-20

 

preduprediha-putin-vazmozhni-opiti-033

 

 

Срещата на Г-20 скоро ще се проведе в Бали, но все още не е известно дали руският президент Владимир Путин ще присъства. Най-вероятно обаче руският лидер все пак ще пропусне тази среща.

 

 

Междувременно политологът и дипломат Сергей Марков изрази увереност, че пътуването на Путин до срещата на Г-20 най-вероятно може да се превърне в опит за убийство срещу него.

 

 

 

В интервю за Public News Service Марков обясни, че вероятността от терористични атаки и опити за убийство в момента е най-висока, тъй като „Путин беше силно демонизиран, правейки го виновник за кризата“.

 

 

 

Политологът смята, че Западът ще прибегне до всякакви варианти и ресурси за изпълнение на плана, а разузнавателните служби на САЩ и Великобритания с помощта на Полша и Украйна ще станат изпълнители.

 

 

 

Като пример политологът посочи извършените по-рано терористични актове в АЕЦ, както и подкопаването на Северен поток и Кримския мост. Така Западът демонстрира подкрепа за терористичния режим в Киев.

 

 

 

„Сигурен съм, че се обсъжда възможността за покушение срещу президента на Русия, изграждат се варианти“, каза Марков.

 

 

Експертът прогнозира и ситуацията на политическата арена в Русия, ако покушението срещу Путин е успешно – например самолетът на делегацията с Путин на борда беше свален.

 

 

 

При този сценарий, както очаква политологът, в Русия ще започне борба за власт и няма да има ответен удар с ядрено оръжие.

 

 

 

В случая на САЩ е изгодно да „подготвят атентат“ срещу Путин, тъй като с действащия либерал Михаил Мишустин, изпълняващ функцията на президент на Русия, ще има шанс да се преговаря и да се сключат някои компромиси по условията на Съединените щати.

 

 

Политологът предполага още, че по време на самата среща на върха, освен отказ от ръкостискане, те могат да подготвят и по-хитри опити за обида на руския лидер, като направят Путин смешен.

 

 

 

„Ще направят някакъв цирк. Отказът от ръкостискане е глупост. Ще измислят нещо по-обидно. Относително казано, „случайно“ могат да го бутнат да падне, а медиите да заснемат руския президент в неудобна поза“, предположи Сергей Марков.

 

 

 

Поради всички тези причини Марков е убеден, че Русия на тази среща на върха може идеално да бъде представена от руския външен министър Сергей Лавров с делегация, която да изложи и позицията на Москва.

 

 

Превод: GlasNews

СВЯТ

More in СВЯТ

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024