Европа

Президентът Дуда говорил 7 минути с фалшив Макрон в нощта след ракетата в Полша

Президентът Дуда говорил 7 минути с фалшив Макрон в нощта след ракетата в Полша

 

phpvldrma_559x345

 

 

След взрива на ракета в Пшеводув в Източна Полша по време на серията от телефонни разговори с държавни глави и шефове на правителства полският президент Анджей Дуда е провел разговор с лице, която се е представяло за президента на Франция Еманюел Макрон. Това обяви канцеларията на Дуда в профила на институцията в Туитър.

 

 

 

 

 

„По време на връзката президентът Анджей Дуда се ориентира по нетипичния начин на водене на разговора от събеседника, че е възможно да става въпрос за опит за измама и е приключил разговора. След тази връзка Канцеларията на президента на Република Полша незабавно е предприела съответни действия в сътрудничество със службите за изясняване на случая“, се казва в изявлението на офиса на полския президент.

 

 

 

 

Според публикации в социалните мрежи Дуда не се е ориентирал съвсем на време, защото е провел с фалшивия Макрон 7-минутин разговор, като през първите три говорил само Дуда, разказвайки подробно какво се е случило на източната граница.

 

 

 

Потребители на социалните мрежи поставят въпрос за осигурената разузнавателна и контраразузнавателна защита на Дуда. Според по-острите коментари офицерите, които са били в онзи ден на работа би трябвало вече да си подреждат бюрото за напускане.

 

Оф нюз

Европа

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024