СВЯТ

Путин: Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал в Украйна, беше неизбежен

Путин: Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал в Украйна, беше неизбежен

 

1010x570

 

 

„Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал на територията на Украйна, беше неизбежен. И ако през февруари не бяха предприети съответните действия от наша страна, всичко щеше да е същото, само че от по-лоша позиция за нас“.

 

 

 

Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с историци и представители на традиционните религии на Русия по повод десетата годишнина от възстановяването на Руското историческо и Руското военноисторическо общество, съобщава ТАСС.

Говорейки за конфликта в Украйна, Путин посочи, че днешното противопоставяне всъщност е в рамките на един народ. „Русия винаги се е отнасяла топло към народа на Украйна, така се отнася и сега, въпреки днешната трагична конфронтация“, подчерта Путин.

 

 

 

„Западът прекрои съзнанието на милиони хора в Украйна, наложи им псевдоценности, опитвайки се по този начин да подпали фитила на разпадането на Русия. Буквално пред очите на едно поколение Украйна се превърна от просперираща република в диктатура и жесток антируски инструмент на западните режими. Сегашната ситуация беше самоубийствена за народа на тази страна и смъртоносна за Руската федерация“, заяви Владимир Путин.

 

 

 

„Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал на територията на Украйна, беше неизбежен. И ако през февруари не бяха предприети съответните действия от наша страна, всичко щеше да е същото, само че от по-лоша позиция за нас“, продължи руският президент.

 

 

Русия винаги се е отнасяла топло към народа на Украйна, така се отнася и сега, въпреки днешната трагична конфронтация, подчерта Путин. „Също така е трудно и болезнено, че един народ всъщност се бори помежду си. Всъщност конфронтацията протича в рамките на един народ. Точно както беше след катаклизмите от 1917 г. Хората отново бяха изправени“. В същото време „Бандеровското ръководство мисли“ само „главно за парите, които са скрити в западните банки“.

 

 

 

В същото време Путин нарече глупости твърденията, които се чуват в Европа, че Украйна е освободила европейските страни от нацизма по време на Втората световна война поради присъствието на Червената армия на украинските фронтове.

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024