Политика

Росен Христов: Не се очаква поскъпване на газа през зимните месеци

Росен Христов: Не се очаква поскъпване на газа през зимните месеци

христов

 

 

„Не очаквам да има повишаване на цените на газа през зимните месеци“, заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов. Той беше в региона, за да инспектира ремонта на подстанция „Хоризонт“, която спря работа по време на бурята през септември и остави Сарафово и Поморие без ток. Енергийният министър обяви, че се надява зимата да мине сравнително леко за потребителите както на ток, така и на газ, пише БГНЕС.

 

 

„Нашите анализи показват, че може да разчитаме на едно стабилизиране на цените и както виждате цените за декември са все така достъпни – от порядъка на 145 лв. Декември, януари и февруари са месеците с традиционно най-високи цени, така че аз вярвам, че януари и февруари ще може да осигурим газ приблизително в този диапазон, така че зимата да мине сравнително леко“, коментира той.

 

 

По думите на изпълнителния директор на ЕСО Ангелин Цачев трасето, което захранва подстанция „Хоризонт“ е било възстановено предсрочно.

 

 

 

„С около 15 дни по-рано сме подали напрежение и сме захранили подстанцията, а утре ще приключи възстановяването на постоянната схема на работа. Инвестицията, която сме направили за възстановяване на аварията е на стойност над 1 млн. и 400 хил. лв.

 

 

 

Христов коментира и изказването на бившия енергиен министър Александър Николов, че ще го даде на прокуратурата за неверни твърдения, че е нанесъл щети за милиони.

 

 

 

„Това е евтин начин за търсене на пиар и медийно внимание. Това, което аз казах е, че министърът на енергетиката трябва да носи отговорност за своите действия. Ако съдът реши, че не съм прав, то аз ще понеса отговорностите, но аз още веднъж го повтарям. Тъжно и смешно е бивш министър да се занимава с клюки и някакви евтини трикове за привличане на внимание“, подчерта той.

 

БГНЕС

Политика

More in Политика

php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024
лучано

Лучано май изперка: Ако Пеевски го няма, няма да я има България

март 11, 2024
радев-1

Радев: Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София

март 10, 2024
драгунчев

Уволниха „Кралицата“ Сава Драгунчев

март 10, 2024
1010x570 (2)

Нивото на бедност в Русия е на исторически минимум. В България бедните са два пъти повече

март 9, 2024