Политика

Симеонов: Оградата е изградена добре, в Бургаско и невестулка не може да мине

Симеонов: Оградата е изградена добре, в Бургаско и невестулка не може да мине

valeri-simeonov-1-655x368
Когато се говори за оградата, добре е да се търсят специалистите. Имаше 5 млн. бежанци, които се бяха насочили към България през 2015 г. Изграждането на оградата бе важна задача. Това бе лично моя кауза. Правил съм всичко по воля и убеждение.

Това каза по БНТ бившият вицепремиер Валери Симеонов относно изграждането на граничната ограда.

 

 

 

233 километра е съоръжението. То е  проектирано и изградено по всички изисквания. То трябва да възпрепятства. Няма ограда, която да спре мигрантския поток. Оградата между Мексико и САЩ не спира мигрантите. Това съоръжение е изградено много добре, съответства на проекта. По цялото протежение на Бургас има бетонна основа и не може и невестулка да премине.

 

 

 

Оградата не се поддържа от 1,5 година, откакто България влезе във въртележката на избори. Никакъв добитък не е преминал, няма зарази. Това е доказателство, че оградата действа. Тя е обрасла с храсти и дървета.

 

 

 

Съоръжението не е скъпо, сметките всяка седмица идваха на моето бюро. Проектът бе за двуредова ограда, но по времето на Румяна Бъчварова преминахме на едноредова ограда. Бойко Рашков не направи нещо, за да я възстанови. Аз ще извърша каквото трябва, за да се въздаде справедливост. Жална ни майка, ако я нямаше  оградата. Не мога да разбера палячовци, които казват, че оградата е стобор.

 

 

 

По повод убийството на младши инспектор Петър Бъчваров той коментира, че не е вярно, че е стреляно от Турция, защото оградата е построена на стотици метри навътре в територията на България и следователно, убийците на граничния полицай са се намирали на наша територия, когато са произвели изстрелите.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024