ОБЩЕСТВО

Специалисти посочиха защо може да е избягал Сашко, думите им ще ви впечатлят дълбоко

Специалисти посочиха защо може да е избягал Сашко, думите им ще ви впечатлят дълбоко

980x551_1668187214_8694611329302799656_original

 

 

Специалистите, които работят с деца с висока степен на аутистично разстройство, споделят, че комуникацията при тях е изключително трудна. Детето може да изчезне с причина, която на нас да не ни се струва логична. 

 

 

„Аз съм майка на младеж с аутизъм, който е на 22 години вече. И точно това е моята мисия и кауза… За видове не може да се говори. Може да се говори за степен на тежест на аутистично разстройство“, сподели Владислава Цолова.

Тя добави, че децата с аутистично разстройство не могат да се пазят. Те не различават опасност от безопасност.

 

 

Както каза една майка в социалните мрежи: Тези, които обвиняват бащата и родителите, които не се грижат добре в случая за детето, те знаят ли какво е да ходиш до тоалетна на отворена врата?„, каза още Цолова.

 

 

Специалистът коментира и случая с изчезналия Александър от Перник: „Моето мнение е, че детенцето е търсило внимание… да ги гонят да ги търсят. При тях звукът и светлината може да действат като болка, а от друга страна може да имат счупено краче и да не чувстват болка докато не разберат, че не могат да си служат с крака“.

 

 

Специалистът д-р Диан Фрейзър, която е създател на френската школа по поведенческа терапия, споделя, че всяко дете с аутистично разстройство се нуждае от личен асистент.

 

 

Детето може да изчезне с причина, която на нас да не ни се струва логична. В този случай то е било в колата с баща си, баща му говори по телефона и то просто си тръгва. Ние не знаем от какво е искало да избяга, защото той не може да говори. Но той не е могъл да го комуникира какво не е наред и за това просто си е тръгнал“, каза д-р Фрейзър.

 

 

Тя добавя, че голяма част от действията, които предприемат аутистите, не могат да бъдат предвидени от близки и роднини. Но е категорична, че една от причините малкият Сашко от Перник да си тръгне, е, че е искал да избяга от нещо или да избегне някаква ситуация.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024