Европа

Урсула фон дер Лайен: Работим усилено, за да ударим Русия там, където ще я заболи

Урсула фон дер Лайен: Работим усилено, за да ударим Русия там, където ще я заболи

 

b4964383d_ursula_bgnes

 

 

Няма да се успокоим, докато Украйна не надделее над Путин и неговата незаконна и варварска война, заяви още Урсула фон дер Лайен

 

 

Европейският съюз настоява за въвеждането на девети пакет от санкции срещу Русия в отговор на инвазията ѝ в Украйна, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на посещение във Финландия, информира Ройтерс, цитирана от NOVA.

 

 

 

„Работим усилено, за да ударим Русия там, където ще я заболи, за да притъпим още повече нейния капацитет да води война срещу Украйна, и мога да обявя днес, че работим с пълна скорост по деветия пакет от санкции“, каза Фон дер Лайен.

 

 

 

 

 

Тя каза още, че е уверена, че „много скоро ще одобрим глобална горна граница на цените на руския петрол заедно с Г-7 и други големи партньори“.

„Няма да се успокоим, докато Украйна не надделее над Путин и неговата незаконна и варварска война“, предупреди още председателят на ЕК.

 

 

 

Междувременно трите украински атомни електроцентрали, които бяха изключени от електропреносната мрежа вчера, са се включили отново към нея, съобщи в социалните мрежи Министерството на енергетиката на Украйна.

 

 

 

„След вчерашния масиран обстрел енергийните работници успяха да обединят енергийната система и до сутринта да свържат отново трите атомни електроцентрали към електропреносната мрежа“, заяви министерството в социалните мрежи.

 

 

 

Централите трябва да започнат да подават електроенергия „до тази вечер“.

Европа

More in Европа

1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024