САЩ

US адмирал: Украйна е само загрявката, голямата война тепърва предстои

US адмирал: Украйна е само загрявката, голямата война тепърва предстои

адмирал

 

 

Адмирал Чарлз Ричард, ръководител на Стратегическото командване на САЩ, е заявил, че украинският конфликт е „само загрявка“ и че САЩ трябва да се подготвят за глобален конфликт с участието на Китай, съобщава The Wall Street Journal.

 

 

„Украинската криза, в която се намираме в момента, е само загрявка“, казва адмиралът, говорейки на годишния симпозиум на Лигата на подводния флот на ВМС (Naval Submarine League 2022 Annual Symposium).

„Големият конфликт е пред нас. И не след дълго ще се изправим пред предизвикателства, пред които не сме се изправяли от много отдавна.

 

 

– Трябва бързо да променим подхода си към отбраната, да го променим по фундаментален начин. Ще ви кажа следното: настоящата ситуация показва много ясно как изглежда принудата за използването на ядрени оръжия и как или реагирате, или не.

 

 

 

 

„Оценката ми за нашето сдържане на Китай е, че корабът ни бавно потъва. Да, бавно, но потъва“ – адмиралът използва позната морска метафора.

 

 

„Те (Китай – бел. ред.) внедряват нови разработки много по-бързо от нас. И докато тази тенденция се запазва, няма значение колко добър е оперативният ни план, колко добри са командирите ни, колко добри са конете ни – просто никога няма да имаме достатъчно от тях. И това е проблем, с който ще се сблъскаме много скоро“, заключава той.

 

 

Ричард казва също, че САЩ трябва да се върнат към тези подходи във военната сфера, които са били използвани в следвоенните години, по време на Студената война.

 

 

 

„Тогава се движехме много бързо, а сега сме загубили тази способност. Какъв е проблемът сега? В средствата? В хората? Липса на власт? В рисковете? Когато не се страхувахме от всичко това, бяхме първите, които достигнаха Луната през 1969 г.

 

 

 

– Трябва да се върнем към подходите от онези години. В противен случай Китай просто ще ни изпревари, а на Русия трябва да се попречи да постигне това, което иска през следващите години“, завършва адмиралът.

 

Блиц

САЩ

More in САЩ

james-comer-lists-ukraine-us-adversaries

Конгресменът Джеймс Комер постави Украйна в списък с противниците на САЩ

януари 12, 2023
d95907b1b4b34f1b98a4c9d099d72a72

Джо Байдън: Обявявам извънредно положение, ето какво се случва!

януари 9, 2023
ezgif-4-bd46694d3a

Джон Кърби каза защо Байдън е привикал Зеленски във Вашингтон, опасността е голяма

декември 21, 2022
1010x570

Университетите в САЩ пред катастрофа заради расовите критерии за прием

декември 6, 2022
kongresat-iska-revizia-na-otpusnatite-ot-sasht-pomoshti-na-ukraina-1

В Конгреса искат ревизия на отпуснатите от САЩ помощи на Украйна

ноември 13, 2022
ezgif-2-a69bd936b9

САЩ отнеха статута на Русия като пазарна икономика

ноември 11, 2022