Русия

Путин в новогодишната си реч: Истината е на наша страна. Години наред Западът лъжеше за мир, а се готвеше за агресия

Путин в новогодишната си реч: Истината е на наша страна. Години наред Западът лъжеше за мир, а се готвеше за агресия

 

1010x570

 

 

Изминалата година беше година на „трудни, необходими решения, решаващи стъпки“ към пълната независимост на Русия, която сега се бори за своето бъдеще. Това заяви руският президент Владимир Путин в новогодишното си обръщение към руснаците.

За първи път той се обърна към нацията, стоейки до военнослужещи, а не в Кремъл. Както съобщи прессекретарят му Дмитрий Песков пред журналисти, обръщението е било записано в щаба на Южния военен окръг, където Путин пристигна сутринта.

 

 

Първите, които видяха обръщението му, бяха жителите на Камчатка и Чукотка, които вече посрещнаха Новата година.

 

Путин определи 2022 г. като година на ключови събития, които ще положат основите на бъдещето както за Русия, така и за света, година, изпълнена с вълнение и тревога. „Но нашият многонационален народ, както през всички трудни епохи на руската история, прояви смелост и достойнство. С думи и дела те подкрепят защитниците на Отечеството. Нашите войници и офицери. Всички участници в специалната военна операция“, заяви президентът.

 

 

 

Той подчерта, че истината е на страната на Русия, която защитава своя народ на историческите си територии. „Строим заедно. Строим съдбата на Русия. Защитата на родината е наш свещен дълг към предците и потомците ни“, добави държавният глава.

„В продължение на години западните елити уверяваха Русия в мирните си намерения, включително в Донбас, но всъщност подкрепяха неонацистите и се готвеха за агресия. Сега те говорят за това открито и използват народа на Украйна, за да разделят и отслабят страната ни“ – продължи президентът.

 

 

 

„Никога не сме позволявали и няма да позволим на никого да направи това“, уверено заяви Путин.

 

 

Той благодари на участниците в специалната операция за силата на духа и смелостта им и изрази увереност, че Русия ще преодолее всички трудности и ще остане велика и независима страна.

 

 

 

„Винаги сме знаели, а днес отново сме убедени, че суверенното, независимо и сигурно бъдеще на Русия зависи само от нас. От нашите сила и воля“, заключи президентът.

 

 

 

ТАСС събра основните тези на най-дългото – деветминутно – новогодишно обръщение на президента.

 

 

 

За резултатите през годината

„Това беше година на трудни и необходими решения, решаващи стъпки към придобиване на пълен суверенитет на Русия и мощна консолидация на нашето общество.“

„Истински ключовите, съдбоносни събития“ от 2022 г. са граница, която полага основите на общото бъдеще на руснаците и тяхната истинска независимост: „За това се борим днес“.

„Това беше година, която постави много неща на мястото им, ясно разграничи смелостта и героизма от предателството и малодушието, показа, че няма по-голяма сила от любовта към семейството и близките, верността към приятелите и другарите по оръжие, предаността към родината.“

 

 

 

За западната агресия

Години наред Западът лъжеше за мир, докато всъщност се готвеше за агресия: „И днес не се срамува да го признае открито. И цинично използват Украйна и нейния народ, за да отслабят и разделят Русия.

Западните елити лицемерно твърдят, че имат мирни намерения, включително да разрешат конфликта в Донбас, но всъщност „насърчават неонацистите по всички възможни начини“.

Тази година Западът обяви на Русия „истинска санкционна война“: „Тези, които я започнаха, очакваха пълното унищожаване на нашата промишленост, финанси и транспорт. Това не се случи, защото всички заедно изградихме солидна граница на сигурност“.

 

 

За участниците във военната операция

„Руските военнослужещи, опълченци и доброволци сега се борят за своята родина, за истината и справедливостта. За гаранции за мир и сигурност за Русия. Всички те са наши герои, преминават през най-тежките моменти.

Властите ще окажат цялата необходима помощ на семействата на загиналите в битката: „Ще направим всичко възможно, за да помогнем на семействата на нашите загинали другари да отгледат децата си, да им дадат достойно образование и професия.“

Путин благодари на военните за доблестната им служба и изпрати новогодишни поздравления на „целия личен състав на въоръжените сили“: „Цялата ни огромна страна се гордее с вашата сила на духа, твърдост и смелост, милиони хора са с вас от сърце и душа. А на новогодишната трапеза със сигурност ще има тостове във ваша чест.“

 

 

 

За борбата за бъдещето

Сега „най-важното е съдбата на Русия“, а нейната защита е „свещен дълг на нашите предци и потомци“. „Винаги сме знаели, а днес отново сме убедени, че суверенното, независимо и сигурно бъдеще на Русия зависи само от нас, от нашата сила и воля!“

Борбата на Русия за нейните интереси и бъдеще ще бъде „вдъхновяващ пример за другите държави в стремежа им към справедлив многополюсен световен ред“.

Руснаците трябва да вярват, че страната им ще остане „велика и независима“ и „ще върви само напред и ще побеждава“.

 

 
Източници: ria.ru, ТАСС

Гласове

Русия

More in Русия

phpqr6ppi_559x345

Русия проведе симулация на ответен масивен ядрен удар по суша, въздух и море

октомври 25, 2023
кремъл

Кремъл с първи коментар за „сърдечния арест“ и „двойниците на Путин“

октомври 24, 2023
ezgif-1-41a813bdb7

Изненада: Москва показа „убития“ командващ на Черноморския флот, службите в Киев „проверяват“ информаторите си

септември 26, 2023
захароваbig_big_010184c_1_

Русия е възмутена и шокирана от изгонването на духовници от Руската православна църква от България

септември 21, 2023
1f812fcf1a4e4f7a80d7b1d973f10076

Путин: Възстановяването на руската икономика завърши

септември 18, 2023
169452803394381

Ким Чен-ун пристигна в Русия с бронирания си влак, вижте как го посрещнаха… СНИМКИ/ВИДЕО

септември 12, 2023