Политика

Асен Василев: Ще предложим наш състав на кабинет заедно с ДБ

Асен Василев: Ще предложим наш състав на кабинет заедно с ДБ

 

двамата

 

 

 

„Продължаваме промяната“ (ПП) ще предложат кабинет на малцинството с втория мандат. За подкрепа се водят разговори единствено с „Демократична България“ (ДБ), но преди това искат да се задвижат законите за Плана за възстановяване.

 

 

 

Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Асен Василев в кулоарите на Народното събрание (НС) веднага след като стана ясно, че проф. Николай Габровски няма да стане премиер с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Както знаете, ние водим разговори с „Демократична България“ от известно време и ще ги финализираме през следващите 1-2 дни. Също така преди около месец казахме, че за да е успешно едно правителство, имайки предвид недоверието в парламента, трябва да се приемат законодателни актове, най-вече за законите по Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ), съдебната реформа трябва да тръгне, промени в службите и промените.

 

 

 

Според мен ако парламентът наистина иска да се отнесе сериозно към втория мандат, трябва най-после тези актове да влязат в програмата на НС, в зала и в комисии, за да видим някаква воля за работа“, коментира Василев.

 

 

 

Още преди седмица от ПП казаха, че ще вземат втория мандат и ще предложат кабинет само, ако президентът Румен Радев наложи вето на Изборния кодекс (ИК) – нещо, което по-рано днес държавният глава направи.

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024