Русия

Голяма новина от Русия за войната, ще се случи ли най-чаканото събитие?!

Голяма новина от Русия за войната, ще се случи ли най-чаканото събитие?!

ezgif-4-57cb30f59f

 

 

 

 

Русия няма да води сериозни преговори за гаранции за сигурност, докато на територията на Украйна продължава да има инструктори от НАТО и наемници и докато не бъдат признати определени реалности „на място“.

 

 

 

Това заяви директорът на департамента за Северна Америка на Министерството на външните работи на Руската Федерация Александър Дарчиев, цитиран от информационните агенции.

„Докато не се прекрати наливането на въоръжение и финанси в режима на Зеленски, американският и натовските наемници и инструктори не бъдат изтеглени от територията на Украйна и реалностите, които сме определили на място, не бъдат признати, е преждевременно да започваме сериозни преговори относно гаранции за сигурност с Украйна и евроатлантиците. Топката сега е в американците“, заяви дипломатът.

 

 

Директорът на департамента за Северна Америка припомни, че преди година Москва е направила „честен опит да преговаря, като постави на масата два проекта на правно обвързващи документи“ за гаранции за сигурност със САЩ и НАТО. Той отбеляза, че в отговор, „освен периферни сюжети“, в Руската федерация са чули „категорично и арогантно – НЕ“.

 

 

„Както се изяснява сега, под прикритието на сладкодумни уверения за липса на агресивни намерения на Запада и ангажираност с Минските споразумения, те са превъоръжавали ВСУ и са концентрирали сили за унищожаването на Донбас.

 

 

 

Специалната военна операция е принудителна мярка, която осуети сценарий за фактически геноцид на руснаците на бившите украински територии“, продължи Дарчиев и посочи: „При тези условия ние нямаме доверие в Съединените щати и колективния Запад“.

 

 

 

Коментирайки одобрението от Сената на Конгреса за поста посланик на САЩ в Руската федерация Лин Трейси, руският дипломат обърна внимание на важността на ориентацията на ръководителя на дипломатическата мисия „да не се влошават намиращите се на вече последно издихание отношения“, а да ги поддържат поне на сегашното ниво. Добре е, ако Трейси се опита да ги направи по-добри, отбеляза Дарчиев.

 

 

Дипломатът посочи още, че Москва може само да се надява, че Вашингтон няма да доведе двете страни до пряк сблъсък, в противен случай скъсването на дипломатическите отношения може да стане факт с всички произтичащи от това последици, каза представителят на външното министерство.

 

Блиц

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024