Русия

Мощни експлозии избухнаха в мол до Москва / СНИМКИ + ВИДЕО

Мощни експлозии избухнаха в мол до Москва / СНИМКИ + ВИДЕО

moshtni-eksplozii-izbuhnaha-mol-moskva-954

 

 

Най-малко един човек загина след избухването на пожар през изминалата нощ в един от най-големите молове в предградие на Москва. Това предизвика частично срутване на сградата, затрудило усилията на пожарникарите да изгасят пламъците, съобщи руското министерство за извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс.

 

 

Загиналият е охранител в хипермаркета. Той бил затрупан от отломки след избухване на пожара.

 

 

Пожарът е възникнал в хипермаркет „ОВI“ в мол „Мега Химки“ в едноименното московско предградие. Руски медии отбелязват, че той е третият по големина в страната.

 

 

Според последни данни пожарът, който обхвана 18 000 квадратни метра, е локализиран върху 7000 кв. метра, а за гасенето е предвидено да бъде привлечена и авиация.

 

 

В горящия хипермаркет избухнал взрив, след което започва срутване на конструкцията. Предполага се, че по време на пожара са се взривили газови бутилки.

 

 

„Поради срутването на покрива огънят незабавно се разпространи на голяма площ“, каза министерството за извънредните ситуации в „Инстаграм“ и отбеляза, че работата на пожарникарите е била затруднена. Хипермаркетът е почти напълно разрушен. Огънят не се е разпространил върху останалата част на мола.

 

 

В гасенето на пламъците са ангажирани повече от 70 души и 20 единици техника.

 

 

Основна версия за пожара е късо съединение. Спасителните служби съобщиха, че причината вероятно са нарушения при заваръчни работи в пристройка към сградата.

 

 

„Разглежда се и версията за умишлени действия, като палеж“, съобщиха службите за спешна помощ, цитирани от агенция Интерфакс.

 

 

„Версията за палеж в момента, така да е каже, е най-малко вероятна“, каза обаче пред журналисти прокурорът на Московска област Сергей Забатурин.

 

 

 

 

@kpru

Жуткие кадры горения и взрывов в гипермаркете OBI в Химках.

Причиной пожара стали сварочные работы в пристройке в здании. МЧС подтвердило смерть одного человека при пожаре, предварительно – это охранник.https://t.me/truekpru/101049 

версия именно палеж.



 

Русия

More in Русия

Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024