Политика

Отложиха държавния бюджет в очакване на нов кабинет

Отложиха държавния бюджет в очакване на нов кабинет

бюджетната

 

 

 

Финансовата комисия в парламента отмени гласуването на Държавния бюджет за 24 часа. Десет от членовете на Комисията подкрепиха предложението, а други девет се “въздържаха”.

 

 

 

Отлагането на гласуването беше подкрепено от ГЕРБ, „Възраждане“ и „Български възход“. Това предложение направи Кирил Ананиев. Мотивът му е, че един от приоритетите на номинирания за премиер проф. Габровски, е внасянето на бюджет за 2023.

 

 

 

Предложението за отлагане на приемането на удължаването на действието на Бюджет 2022 и през следващата година направи депутатът от ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев. Неговият мотив е, че утре предстои гласуване на състава и структурата на Министерския съвет.

 

 

 

Кирил Ананиев допълни, че нищо няма да попречи утре, след приемането на редовно правителство, да се проведе заседание на Комисията. Ананиев посочи, че един от приоритетите на номинирания за премиер проф. Габровски, е внасянето на бюджет за 2023. Тогава може да се осъществи гласуването.

 

 

 

При проведеното гласуване днес десет от членовете на Комисията подкрепиха това предложение, а други девет се “въздържаха“. Отлагането на гласуването беше подкрепено от ГЕРБ, „Възраждане“ и „Български възход“.

 

 

 

От една страна, ако бъде удължено действието на Бюджет 2022, има опасност това да доведе до големи дефицити, от друга е необходимо да се има предвид искането на Синдикатите за повишаване на минималната работна заплата на 850 лв. Те настояват това да се случи, независимо дали ще бъде с нов бюджет или чрез удължаване на стария.

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024
php62c1e4_559x345

Маркет линкс: 46% са разочаровани от политическата ситуация, оценяват с 2,8 кабинета “Денков“

април 12, 2024