Личности

Година преди смъртта си Жириновски обяви крайната дата на войната в Украйна

Година преди смъртта си Жириновски обяви крайната дата на войната в Украйна

godina-predi-smartta-si-zhirinovski-401

 

 

Руският политик и ръководител на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски, който почина през пролетта на 2022 г., е известен с точните си пророчества за бъдещето на страната. Година преди смъртта си той изрази няколко прогнози за бъдещето на Русия, като на практика предсказа точната дата на началото на „специалната военна операция“. Сгреши само с два дни.

 

 

 

 

Според него не си струва да се „дрънка с оръжие“, достатъчно е само да се изпълнят условията, които Москва поставя пред НАТО.

В случай на отказ Русия използва „друга програма“. Какво „ще почувствате в 4 сутринта на 22 февруари“, каза той в Държавната дума през декември 2021 г.

„Няма да е спокойна година“, твърдеше той.

 

 

 

Друго изявление говори за момента на края на руско-украинския конфликт. Жириновски каза, че трябва да „изчакаме до 19 септември“, след което „всичко ще се успокои, всичко ще заглъхне до март 2024 г.“ След тази дата между държавите отново ще възникнат „изостряния“.

 

 

 

 

Мнозина смятаха, че Жириновски, говорейки за септември, има предвид мобилизацията. Под март, според медиите, той е имал предвид финала на войната.

 

 

 

Политикът даде прогнози за частичната мобилизация на руснаците, както и защо започна „специалната военна операция“, съобщава Proofs.ru. „Като адвокат“, Жириновски прогнозира, че огромните „трилиони“ долари на Русия, които „няма къде да се инвестират“, ще бъдат повод за военен конфликт.

 

 

Заради санкциите според него „всичко си струва“, така че единственият изход ще бъде „военен конфликт“ в Европа. Тогава икономиката ще започне да се възстановява. Първо, „ще бъдат доставени оръжия, ще бъдат въведени войски“, прогнозира той, наричайки сценария „американския план“. Европа, според него, „няма къде да вложи пари“, капиталът „е свободен и може просто да лежи там, те трябва да бъдат инвестирани“ в оръжия.

 

 

 

„Пригответе се за мобилизация. Частично“, предупреди той.

 

 

 

Преди почти четвърт век, през 1999 г., политикът обясни, че единственият план на НАТО ще бъде „война с Русия“, но не пряко, защото Алиансът се „страхува“, а през съседни страни – „Украйна, Беларус, Балтика. държави, Кавказ“. Жириновски смята, че Алиансът е „хитър“, преследвайки една-единствена цел – „да превземе, унищожи Русия“.

 

 

 

Според политика всичко, което Хитлер е искал, Алиансът вече е успял да изпълни, изпълнявайки работата на 70%.

За Джо Байдън той заяви, че президентът на САЩ, в лицето на солидарността на руския народ, може да стане „гробар на Америка“.

 

 

 

За Украйна той прогнозира, че „никой няма да отведе страната никъде. Нито в НАТО, нито в ЕС“, докато не се решат „граничните“ украински въпроси. А НАТО, съобщи той през 2006 г., не се нуждае от Украйна, Алиансът има нужда от Крим”, откъдето трябва да напусне руският флот.

 

 

 

„И да се доближим до Орел, Курск и Краснодар“, уточни Жириновски.

 

 

 

Две години по-късно той каза, че ако Украйна бъде въвлечена в конфликта, при народна подкрепа Русия ще защити „Луганск, Донецк“ от бомбардировки.

 

 

 

През 2010 г. политикът каза, че смята Донбас и Крим за изконно руски и Западът няма да даде на Руската федерация цялата Украйна, от която Русия не се нуждае напълно, за съседната страна е „неизгодно“ да „се превърне във втора Полша.

От това следва един извод – „обратно в Русия, да се обединим“, смята Жириновски.

 

 

 

Тогава той добави, че „подаръци от Русия“ трябва да бъдат върнати обратно, в идеалния случай източната част на Украйна трябва да се върне към Руската федерация.

 

 

През 2021 г. той заяви, че Зеленски ще остане „последният президент на Украйна“.

„Няма да има други… защото няма да има Украйна“, каза той.

 

 

Превод: GlasNews

 

Личности

More in Личности

парадокс

Макрон: Парадоксът при Путин е, че той не е неприятен човек

януари 9, 2023
9987

Вивиан Уестууд: Искай невъзможното!

декември 30, 2022
орбан20150911.eqwvzhcthw

Виктор Орбан смълча Европарламента с тези думи

декември 13, 2022
big_Untitled

Путин премина с „Mерцедес“ по възстановения Кримски мост / ВИДЕО

декември 5, 2022
phpqtnesx_559x345

Едуард Сноудън взе руски паспорт. Вече не може да бъде екстрадиран

декември 2, 2022
phpn0pl1x_559x345

Путин даде руско гражданство на Едуард Сноудън

септември 26, 2022