ОБЩЕСТВО

Максим Генчев за филма си „Ботев“: Огромни комплиментите получавам непрекъснато от цяла България, хората са доволни

Максим Генчев за филма си „Ботев“: Огромни комплиментите получавам непрекъснато от цяла България, хората са доволни

 

генчев

 

 

Огромни комплименти получаваме непрекъснато, хората са много доволни, от цяла България ми се обаждат. Това написа режисьорът Максим Генчев след като БНТ излъчи филма му „Ботев“. Това се превърна в тема номер 1 за коментари в социалната мрежа, предаде 24 часа.

 

 

Генчев посочва, че критиките, че филмът не е коректен исторически, не са сериозни, защото провдукцията е работила с исторически консултант – проф. д-р Пламен Павлов. Той наблюдавал сценария, който е писан по публицистиката на Ботев, от стиховете и писмата.

 

 

 

„Ние изцяло се опираме на исторически факти, без амбиции да правим документален филм, защото това е игрален филм за Ботев“, коментира Генчев.

 

 

„Иначе критика не съм прочел досега, освен един сценарист – г-н Жечев. Той написа много красива статия за филма. Но няма никакви сериозни отзиви, които да представляват интерес. Иначе съм срещал подмятания, че някой гледал 2 мин, пък спрял, а после половин час пише във фейсбук. Едни и същи са, 50-60 хейтъри, които имат по 10 фалшиви профила и от един офис, да кажем на “Да, България”, се дава рецептата срещу национален филм и те почват едно и също да пишат без никакви аргументи“, казва още Генчев.

 

 

„Аз съм подложен на завист от страна на моите колеги кинаджии. Завистта е форма на обожание. Дълбоко в себе си те ми завиждат, понеже нямат куража да излязат на улицата, да съберат пари и да си заснемат един филм за герой, когото хората ще обичат.

 

 

 

Филмът ще мине през известни одумвания, препятствия. В него няма чернокож герой, няма гей двойка, модата е такава сега. Ние се държим в структурата на желаното – да видят хората родолюбие, да видят Ботев такъв, какъвто си го представят.

 

 

 

Такива филми малко се правят, защото тенденциите са такива. Фондовете, които финансират филми, са обвързани с европейската ценностна система. Скоро четох една програма, отпуска 40 млн. за филми от ЕС. Там пише, че изрично се забраняват етнически филми, които са на национална тема. Искат да направим глобално общество, в което няма история, няма самобитност, да бъдем клиенти на телефони, на банки“, коментира още режисьорът.

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

бсп-трибунка

„Възраждане“ и БСП сезират КС заради АЕЦ „Козлодуй“

януари 25, 2023
пиле

Клиент си купи „френско пиле“ от „Лидл“ и остана потресен

януари 25, 2023
непозната_напада_минувачи_в_Младост_2033035065416543154_original

Жена напада в гръб и удря с бокс случайни хора в столичния квартал „Младост“

януари 25, 2023
затвор-мексико

Кошмар в Мексико! Заможни български туристи, сред които и бременна жена, хвърлени в тъмница с брутален режим

януари 25, 2023
Volgograd, Russia - February 7, 2014: Automatic gates at the checkpoint with the inscription LUKOIL. Entry to the territory of the Volgograd oil depots through a checkpoint

Русия ще разследва доставял ли е „Лукойл България“ гориво за украинските танкове

януари 25, 2023
strahil_angelov2

НАТО, чрез Украйна, губи войната! Това вече е ясно и не може да се скрие дори и от опитните англо-саксонски информационни конгломерати

януари 24, 2023