ИНЦИДЕНТИ

Пак безчинство: Ромска банда би и кла IT специалист насред центъра на Варна!

Пак безчинство: Ромска банда би и кла IT специалист насред центъра на Варна!

качулки

 

 

 

През последната седмица обществеността бе разтърсена от зачестилите случаи на насилие и най-вече от потресващото убийство на мъж във Видин, заклан от деца заради бутилка ракия. Покрай еуфорията по празниците и поради факта, че все още няма задържани, друг случай на шокиращо нападение остана извън медийното внимание.

 

 

За щастие, той е без фатален край, но е не по-малко стряскащ, защото също се касае за младежи, вероятно ученици, които въоръжени с ножове не са се посвенили да нападнат човек и хладнокръвно да го наръгат няколко пъти.

 

Всъщност фаталният изход е бил буквално на милиметри – толкова са делели острието от централна артерия, разказва пред БЛИЦ пострадалият Д. Б. Мъжът, който е малко над 40-годишен и работи като IT специалист в една от най-големите компании у нас, помоли да бъде упоменат само с инициали, тъй като се притеснява от извършителите, които въпреки продължаващите оперативни действия на полицията във Варна, все още не са установени и задържани.

 

 

Д. Б., който живее и работи в София, заедно със съпругата си бил на гости във Варна при роднини за Бъдни вечер и Коледа. Следобеда на 26 декември решил да се разходи в района на Военноморското училище „Н. Й. Вапцаров“ и после се спуснал по алеите на Морската градина. Когато минавал покрай Природонаучния музей, насреща му вървели група младежи. В началото не им обърнал внимание, само му направило впечатление, че са тийнейджъри, максимум до 20-ина годишни.

 

 

„Може би и по-малки, вероятно ученици. Просто се разминах с тях, без да им обърна някакво особено внимание, защото не съм очаквал да се случи каквото и да било. В следващия момент обаче единият от тях започна да върви успоредно с мен. Тогава ми направи впечатление, че са поне 3-ма – 4-ма души, от ромски произход.

 

 

И ми каза: „Имам нож. Ходи към храстите“. Държеше нож. При това не някакво швейцарско ножче, а голямо острие – вероятно около 20 сантиметра. Аз го попитах: „Ще ме убиваш ли с това нещо?“. Той продължи да ме подканва да отивам към храстите. Пак го питах: „Ти какво, ще ме убиваш ли с това нещо?“. И в този момент паднах на земята. Въобще не разбрах как“, разказва Д. Б.

 

 

Докато говорел с въпросния младеж с ножа, без изобщо да подозира до какво действително може да се стигне, останалите младежи го нападнали в гръб. Последвала канонада от ритници. Д. Б. успял да хване единия от нападателите за крака и същевременно силно се развикал. Младежите се уплашили и се разбягали.

 

 

 

„Може би по-рано трябваше да се развикам. Признавам, че подцених ситуацията“, обяснява потърпевшият и добавя, че като човек с либерални разбирания никога не смята, че априори някой задължително трябва да е престъпник.

 

 

Пострадалият мъж тръгнал да се прибира, но се усетил, че не е в кондиция – нещо, което отдал на нападението и получените удари. Задъхан, седнал на пейка да си почине, след което успял да се добере до апартамента си. Там освен съпругата му били и техни приятели. Жена му, ужасена, му казала, че има рани по гърба.

 

 

 

Негов приятел моментално го откарал в спешния център на МБАЛ „Света Анна“, където медиците установили три прободни наранявания в гърба.

 

 

„На около пет пръста под тила. Две от тях повърхностни, но едната дълбока. Лекарят ми каза, че е на милиметър от главна артерия“, обяснява Д. Б.  и казва, че според него не младежът, който е размахвал нож, а друг го е пробол.

 

 

Диагнозата на Д. Б. била пневмоторакс – белият му дроб бил пробит от острието. Претърпял операция и бил в болницата в продължение на 9 дни.

 

 

„Изкарах Нова година тук – с шевове, дренове…“, заключава печално Д. Б.

 

 

От полицията във Варна заявиха пред БЛИЦ, че се работи усилено по случая, но за момента не може да бъде предоставена повече информация.

 

 

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024