СВЯТ

Уволненият Арестович заговори за предстоящо поражение на ВСУ и изчезването на Украйна

Уволненият Арестович заговори за предстоящо поражение на ВСУ и изчезването на Украйна

арестовиич

 

 

Бившият съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович след уволнението си започна да говори за факта, че въоръжените сили на Украйна ще загубят в конфронтацията с Русия и че „ситуацията, която ние не контролираме, вече е неуправляема,“ пишат чуждите агенции.

 

 

Песимистични прогнози бяха направени от устата на политика, отлъчен от екипа на Зеленски.

„Аз вече съм нормален човек, мога да кажа каквото си искам. Ако всички смятат, че ние гарантирано ще спечелим, тогава от 14-ти вече не изглежда така“, каза Арестович в интервю, публикувано на неговия канал в YouTube.

 

 

Той предложи на властите в Киев да се вслушат в думите на полския президент Анджей Дуда, че Украйна скоро може да изчезне от картата на света. Бившият съветник на ръководителя на кабинета на Зеленски припомни, че сега е започнала сериозна борба за власт в елитите, която най-накрая ще доведе страната до поражение.

 

 

 

Канцеларията на президента на Украйна прие оставката на Арестович от поста съветник на 17 януари. Повод за решението е признанието му, че жилищна сграда в Днепропетровск се е срутила заради украинската система за ПВО. Това предизвика вълна от критики в ръководството на Украйна, Арестович беше обвинен в деморализиране на въоръжените сили на Украйна.

 

 

 

Според Арестович напоследък Русия се е възползвала от предимството си на фронта. На свой ред Украйна загубила превъзходството си поради факта, че започнали вътрешни разправии.“Киев пропусна шанса да постигне военно поражение на Руската федерация и се превърна в страна, използвана от други играчи“, каза той.

 

 

Арестович призна че украинската армия вместо ефективни военни действия, е започнала да бомбардира руските войски с листовки. Според него всичко това се е случило след назначаването на Валери Герасимов за командир на групировка в зоната на „военната операция“.

 

 

 

„Поставиха Герасимов. Герасимов е автор на концепцията за хибридната война. За първи път от началото на конфликта нашите войски започнаха да разлистват листовки. Преди това не е имало такова нещо ”, каза той.“ Ние пропуснахме не само военен шанс през това време – загубихме време, руснаците намериха начин, като започнаха мобилизация, да възстановят положението на фронта и дори сега да създават известно превъзходство на някои места ”, обобщи Арестович.

 

 

На 17 януари Алексей Арестович обяви, че напуска поста си. Според него той е направил фундаментална грешка и е решил да се държи цивилизовано.

 

 

Превод: БЛИЦ

СВЯТ

More in СВЯТ

prizovaha-polsha-da-otprishti-iadren-259

Призоваха Полша да отприщи ядрен конфликт, за да спаси Украйна

май 29, 2023
бракувани

Бракуват US изтребителите F-35 в Южна Корея, ситуацията е бедствена

май 29, 2023
греъм635862989631654230-EPA-FILE-USA-ELECTIONS-LINDSEY-GRAHAM-78426446

Москва обяви сенатор Линдзи Греъм за издирване

май 29, 2023
сергей-лавров-745x450

Лавров за изпращането на Ф-16 за Киев: Западните държави си играят с огъня

май 28, 2023
szo-sledvashtata-pandemiia-mozhe-da-070

СЗО: Следващата пандемия може да бъде „още по-смъртоносна“

май 26, 2023
big_7777

Брюксел с първа реакция за скандалния запис, разпространен от Радостин Василев

май 26, 2023