Здраве

Ужасът на една българска майка от Турция: Изключват всеки момент апарата на бебе Галина, ако не плащаме 1500 евро на ден

Ужасът на една българска майка от Турция: Изключват всеки момент апарата на бебе Галина, ако не плащаме 1500 евро на ден

big_2023-01-10-20-16-pavelandreev.bg

 

 

За да живее тримесечната Галина, която от петък, 06.01.2023 г., е настанена в интензивно отделение в болница в Турция, родителите ѝ се нуждаят от спешна финансова подкрепа. Престоят на малката там е по 1500 евро на ден, а според лекарите трябва да остане поне 10 дни, за да се възстанови от пневмонията, която я поваля буквално за часове, предаде OFFnews.bg.

 

 

 

 

„Ако не стигат парите да платим за утре, значи да я изключат от апарата за дишане“, споделя майката Моника, която успява спешно да създаде кампания „Надежда за бебе Галина“ в платформата за набиране на средства за благотворителни каузи pavelandreev.bg.

Там са публикувани и всички документи за състоянието на малката.

 

 

 

Галина е дълго чакано бебе, появява се след втора процедура инвитро, но много бързаща да види света. Родена е в 28 г. с. едва 980 г. Изписана е след 66 дни в неонатологията, 50 от които в кувьоза. Но семейството ѝ така и не успява да ѝ се порадва, защото се налага веднага за започне борба за зрението.

 

 

Процедурата на едното оченце е направена в България, но за втората се налага операция в Турция, която трябваше да бъде извършена в събота.

 

 

За съжаление, малката се разболява и вместо операция, за която семейството е събрало пари със заеми, Галина е настанена в реанимация, където всеки ден престой се заплаща минимум 1500 евро. От петък досега сумата вече е по-голяма от събраната за операцията, която се отлага за неопределено време.

 

 

 

Единият начин да помогнете на Галина е, като направите дарение по сметката на майката Моника Станева. Тя не е НЕ Е дарителска, тъй като никой не е очаквал, че ще е необходима такава, а майката е в Турция.

 

 

Сметката е в банка ОББ

BG95UBBS80021097683140

Титуляр Моника Станева

 

 

 

 

Ето какво пише майка й:

 

 

„Галина е една сбъдната мечта,на която така и не успяхме да се зарадваме. След 2 опита ин витро се появи тя, бързаща да се запознае със света. Крехка и мъничка,със своите 980гр и изключителна борбеност, тя озари дните ни. След 66 дълги дни в неонатология ,50 от които прекарани в кувьоз тя се прибра у дома ,но и тогава не успяхме да се зарадваме,тъй като бяхме бързо попарени от диагноза,предричаща слепота на едното и око, ако не се оперира спешно.

 

 

На 13 декември и бе направена лазер терапия,която помага на лявото око да се възстанови,но дясното има нужда от операция. За жалост тази процедура не се извършва в България и се наложи толкова мъничка и незряла да я доведем до Турция. Тя е с дихателни проблеми, не издържа на дългият път и се разболява тежко с респираторен вирус. В събота сутрин и бе назначена очната операция,но в петък я приемат по спешост без симптоми за живот в интензивна неонатология в Лив Хоспитал Истанбул,където беше предвидена и операцията. Сега тя е отложена и се стараем да запазим живота и преди очите.

 

 

 

Сумата е изключително голяма и непосилна ,а времето което имаме да я съберем е кратко,тъй като тя е вече в интензивно и се плаща всеки ден. Ако не стигат парите да платим за утре,значи да я изключат от апарата за дишане. Докторите искат да остане там поне 10дни още до пълно възстановяване и остава после ситуацията с очите, за която се надяваме да не бъде вече късно. Разчитаме на доброто в човека ❤️

Здраве

More in Здраве

Image_7673391_650_0

Държава на абсурда: Не можете да дишате? Плащайте си сами кислорода, ако искате да сте живи

януари 23, 2023
dete-vdigna-blizo-40-gradusa-023

Дете вдигна близо 40 градуса температура, настаниха го в столовата на болница – нямали места

януари 23, 2023
аргирова

Аргирова: И от грип се умира, при най-малкото неразположение трябва да направите това

януари 15, 2023
пирогов

Тройна зараза блокира болниците, в „Пирогов“ слагат легла по коридорите

януари 11, 2023
980x551_1613198525

Проф. Чавдар Ботев: Лекувахме COVID-19 грешно, интубираха хиляди без причина

януари 10, 2023
ники

Две болници върнаха 3-годишния Ники, карат го спешно към Плевен

януари 9, 2023