ИНЦИДЕНТИ

Бащата е задържан! Нова версия: Майката нарочно го обвинила, че е запалил детето

Бащата е задържан! Нова версия: Майката нарочно го обвинила, че е запалил детето

 

big_000dfc

 

За нова версия за тежкия инцидент с дете в Благоевград от днес следобед, информира БТВ. Четиригодишно дете е в критично състояние с тежки изгаряния. Транспортирано е в „Пирогов“, където медиците се борят за живота му.

 

 

 

Репортерката Кристина Налбантова се включи от болницата с подробности за инцидента: „Обстоятелствата се изясняват, като основните версии са две. Първата майката е изразила пред полицията и спешните медици в Благоевград. Тя е казала, че бащата на детето го е залял с бензин и го е подпалил.

 

 

Но версията на хора на място и съседи на семейството е различен – че се касае за битов инцидент. Според думите им пред кореспондента ни Мариета Димитрова става ясно, че пет деца са оставени без надзор да си играят с туба бензин и именно това е предизвикало инцидента.

 

 

Самата майка е казала пред прокуратурата, че бащата е подпалил детето, тъй като е искала да защити останалите си деца. Така или иначе детето е в тежко състояние, настанено е тук в „Пирогов“. В момента то се намира в шокова зала на Клиниката по изгаряния. Транспортирано е около 17 ч.“ ,информира Налбантова.

 

 

 

 

Д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ говори пред медиите за състоянието му: „В 17,15 ч. постъпва при нас, веднага е вкарано в шокова зала. Колегите работят в момента и са под напрежение. Детето е в критично състояние с опасност за живота. Всички останали информации ще бъдат утре, сега в момента най-важно е да оцелее“, каза той.

 

 

Към момента разпитът на бащата продължава във Второ районно управление в Благоевград.

 

 

 

Инцидентът е станал около 16 ч. в къща в ромската махала. Момченцето е било сериозно обгоряло над 60%. След обработка на раните е откарано в „Пирогов“.

 

 

От разпити на бащата и майката станало ясно, че децата са били оставени сами в дома и най-вероятно запалването е станало при някаква игра или нещастен случай, който тепърва се изяснява от полицията, съобщава 24часа.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024