Политика

Василев, ПП: В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България – пред медиите

Василев, ПП: В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България – пред медиите

 

big_12833

 

 

В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България – пред медиите. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по повод днешния брифинг на прокуратурата и допълни: „Не били компютри, а компоти“, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

 

 

Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена някаква тайна среща, на която дружества, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев как през системата „Борика“ да извършват разплащания в криптовалута, не отговарят на фактите, пише novini.bg.

 

 

 

През март 2022 г. в МФ е проведена работна среща, на която официално са присъствали представители на „Борика“ АД, Асоциацията на банките в Българя и на Българска Финтех Асоциация, както и служители на Министерство на финансите – институция, която отговоря за законодателната рамка за разплащателните системи. Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и технически предизвикателства пред Финтех индустрията в България, с оглед готвените на европейско ниво регулации в сектора MICA и въвеждането на дигиталното евро от Европейската Централна Банка.

 

 

 

 

В разговора е бил поставен и въпросът за сътрудничество между Финтех индустрията, банките и „Борика“ АД като установена разплащателна система, която може да се използва като основа за разплащания с дигитални валути и дигиталното евро. В резултат на срещата беше направена работна група, която да изработи идеи за законодателни промени.

 

 

 

Димките, пуснати от прокуратурата, имат само една цел: да заглушат дебата за контрол над главния прокурор и липсата на осъдителни присъди по всички ключови разследвания като това за АМ „Хемус“, Капитан Андреево и къщата в Барселона.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024