Криминално

Последни новини от издирването на 25-г. столичанин Емил Боев, мистериозно изчезнал в Перник

Последни новини от издирването на 25-г. столичанин Емил Боев, мистериозно изчезнал в Перник

IMAGE_13639733_40_0

 

 

 

Продължават активните оперативно-издирвателните действия по установяването на 25-годишният Емил Боев, който изчезна мистериозно по време на фестивала „Сурва“ в Перник, съобщават от полицията. 

 

 

Припомняме, че за последно младият столичанин е видян в петък срещу събота в 3 часа сутринта. 

Нито за миг не е преустановено издирването на Боев. Освен екипи от служители на ОДМВР – Перник и пожарната, в издирването са се включили водолази и членове на Клуба по делтапланеризъм.

 

 

Осъществява се претърсване на голям периметър от разширения център на Перник, както и на места, на които може евентуално де се намира мъжът.

 

 

 

Коритото на река Струма е обходено от водолази по цялото продължение на областния град до пречиствателната станция на гр. Батановци.

 

 

 

Уведомени са и съседни областни дирекции на МВР, които също проверяват дали Боев не е на тяхна територия.

 

 

 

Емил Боев е обявен за общодържавно издирване. Чрез средствата за масова информация е разпространена негова снимка и облеклото, с което е бил в деня на изчезването, което да улесни всички при търсенето. Припомняме, че е висок около 180 см, с кестенява коса. В момента е с брада и мустаци. Бил е облечен с камуфлажно яке и тъмен панталон.

 

 

 

Кметът на Перник Стаснислав Владимиров коментира какво се случва с издирването на 25-годишния софиянец Емил Боев, който е посетил фестивала ”Сурва” с приятели в петък, а в 3 ч сутринта в събота е изчезнал и в момента го търсят.
 

„Този млад мъж е дошъл да празнува при приятели в Перник. Били са огромна компания. В момента се водят разпити, води се разследване. Не искам да коментирам детайли. В момента има доброволци на терен, които го издирват, включително хората, които намериха малкия Сашко.“ Кметът на Перник Стаснислав Владимиров така коментира издирването на 25-годишния софиянец Емил Боев, който изчезв от фестивала „Сурва“.

 

 

Планинска спасителна служба ще се включи днес. Надявам се и тук финалът да е добър. Дано този млад мъж да е още при някоя сурва група, при някоя компания, да продължават да празнуват. Дай Боже да е така. Почти всеки час се чувам с директора на полицията. Има разпити на всички, които са бил с него, на всички, които са го видяли. Но не мога да ви кажа какво са казали“, каза още Владимиров пред bTV.

 

 

 

 

По данни на неговото семейство Емил Боев е без мобилен телефон, а колата му е оставена отключена. Младият мъж е висок 180 сантиметра, облечен е в камуфлажно яке, с тъмен панталон. В социалните мрежи се организират доброволци, които да го издирват. Има фейсбук страница „Да намерим Емо“.

 

 

 

В ефира на „Нова телевизия“ се включи неговият брат Мартин Боев: „За съжаление, въпреки големите усилия, които положихме, все още нямаме следа. Емил в 3 ч. сутринта в събота е тръгнал от колата си нанякъде. След момента, в който за последно е видян, нямаме нови данни. Имаме няколко сигнала, които опитахме да проследим, но засега няма резултат. Полицията работи с доброволци, обхождаме планината. Опитваме всички възможни сценарии да проиграем“, каза той.

 

 

 

„Не е никак обичайно той да е без телефон. Телефонът беше оставен в колата. Колата беше отключена, всъщност беше с разбит прозорец – нещо, което се е случило вечерта докато са били заедно с компанията му. След това компанията му от четири човека се разделят на двама. Били са подпийнали на заведение заради самия празник. Тръгват двама, остават в колата. Последното момче, което го е видяло, е останало в колата, спало е в нея, изчакало го е в нея. По последни данни, които имам, брат ми тръгва от колата нанякъде. Бил е разстроен нещо, нещо му се е събрало, той не е от хората, които си казват абсолютно всичко.

 

 

 

 

Много неща може да са били. Говорихме с момчето, опита се да си спомни най-ясни детайли, но ясна причина няма. Просто е бил разстроен, ядосан, тръгнал е нанякъде, най-вероятно да си прочисти главата, да се усамоти. Имам достъп до телефона – с мои приятели отключихме каквото можахме. За съжаление е айфон и е доста трудно. Но и самият телефон е в окаяно състояние, може нещо да му се е случило. Огледахме му профилите, той изглежда активен, прегледахме съобщенията от този ден, свързахме се с хората, но никой не знае нищо“, добави братът.

 

 

„Вчера бях с полицията, гледахме камери, но нищо не се вижда в диаметър от 500 метра. Става дума за улица „Физкултурна“ в Перник. Това е казуса, че няма нищо предизвестено в цялата работа. Той като натура е малко по-спонтанен, просто е искал да се усамоти в даден момент. Не е бил в състояние да прецени, и не знам къде може да е отишъл. Брат ми строи скейтпаркове в цяла България.

 

 

 

 

Има си компания от хора, с които строят инициативно паркове, където се кара скейтборд, защото няма в България такива. Той е останал без телефон, не се свързал нито с приятели, нито с нас, тръгнал е много леко облечен, колата си е оставил отключена, никога не би направил нещата по този начин. Вече са над 48 часа. Температурите са много ниски. Имаме фейсбук група „Да намерим Емо“, ако може някой да помогне“, завърши Мартин Боев.

 

 

 

Всеки, който разполага с някаква информация за издирвания може да сигнализира на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024