Политика

Радев подари рози на Нинова и връчи мандата на БСП. Тя го почерпи с бонбони „Мерси“

Радев подари рози на Нинова и връчи мандата на БСП. Тя го почерпи с бонбони „Мерси“

 

рози

 

Президентът посрещна лидера на БСП Корнелия Нинова с букет червени рози за рождения ѝ ден. Тя пък го почерпи с шоколадови бонбони „Merci“за личния си празник.

 

 

 

„След неуспеха на първия и втория мандат за съставяне на правителство, в изпълнение на Конституцията, ви възлагам да посочите кандидат за министър-председател. Спрях се на вашата политическа формация в търсене на най-голям шанс“, посочи още Румен Радев.

 

 

Във времена на политическо противопоставяне БСП запази диалога с всички, да взаимодейства еднакво добре, така и със старите политически формации в българския парламент. Надявам се, че стремежът на БСП към силна социална политика ще помогне за съставяне на правителство, каза Радев на Нинова.

 

 

 

„Благодаря за доверието, осъзнаваме тежестта на ситуацията. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да има правителство. Ще продължим да търсим съгласие и да съставим редовен кабинет, който е така необходим на страната ни в този момент, отговори му Нинова.

 

 

Това е третият и последен възможен мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.

 

 

 

Той се връчва от президента на избрана от него парламентарно представена сила, след като първият и вторият мандат, връчени на двете най-големи формации в Народното събрание, не бяха реализирани.

 

 

 

Г-н президент, това са пълномощията, които имам от парламентарната група да получа мандата“, пошегува се Нинова и му връчи кутията с бонбони. Тя благодари на Радев за доверието и каза, че БСП разбират отговрността и че ще направят всичко възможно, за да съставят редовно правителство.

 

 

„Ще разговаряме спокойно и разумно, с отговорност към националия интерес на България. Ще продължим в този дух да търсим съгласие и да съставим редовен кабинет“, заяви Корнелия Нинова.

 

 

БСП ще разговаря с всички партийни лидери и няма да бави мандата, ако няма съгласие

 

 

 

След като излезе от Президентството Нинова заяви, че ще свика Национален съвет на БСП тази седмица, на който да тя ще поиска мандат да преговаря с всички парламентарно представени формации.

 

 

 

 

„Ще поканим на лидерска среща председателите на другите партии и на тази среща да разберем има ли воля за избори или се прехвърля горещия картоф, за да се отиде на избори. Виждаме това като трудна задача, всички си даваме сметка, че първият и вторият мандат не успяха – трудно ще бъде. Не го крием“, каза тя.

 

 

Всички инсинуации как ще бавим мандата, за да си решаваме вътрешнопартийни проблеми, са безумни. Ако се види, че няма разбиране на лидерската среща, нека всеки си каже различията и ще го върнем, добави тя.

 

 

Гласове

 

Политика

More in Политика

1010x570

Съдът: Има данни за съпричастност към престъпната дейност на Живко Коцев, да стане обвиняем

април 6, 2024
phpg3xftw_559x345

Борисов и Пеевски са наредили кабинета на Главчев, няма да се коалираме с тях, обеща Киро

април 5, 2024
Асен Василев-6

Радев поиска от служебния кабинет да направи ревизия на финансите на Асен Василев

април 5, 2024
банкова

Прокуратурата повдига обвинение за организирана престъпна група в Агенция „Митници“

април 4, 2024
zhivko-kotsev-1

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

април 4, 2024
big_2217

МФ с изненадваща прогноза: Влизането ни в еврозоната ще доведе до забавен растеж на доходите и икономиката

април 3, 2024