ОБЩЕСТВО

Разтърсваща драма от Варна: Дори без дом – те не изоставят верния си другар. Ще им подадем ли ръка? СНИМКА

Разтърсваща драма от Варна: Дори без дом – те не изоставят верния си другар. Ще им подадем ли ръка? СНИМКА

big_2023bg_3_

 

 

 

Възрастна двойка, която е изпаднала в затруднено положение, има нужда от подкрепа. За историята им разказва жена, станала свидетел на оцеляването им.

 

 

Мъж, жена и немият им другар – едно куче, са се приютили под терасата на жилищен блок във Варна. Мястото е улица „Драва Соболч“ 4. А край тях виждаме и всичко, което е останало от живота им – различна покъщнина, заедно с юрганите, предпазващи ги от студения вятър. Заради любимеца си, който не са изоставили не биват допуснати до приют, пише Даниела Недева.

 

 

Въпреки това те не са го изоставили, но делят с животното и малкото, което имат.  „Тя не им е нужна, животът им не е нужен, а те самите са нужни само на кучето“, тъжно констатира Недева. Жената призовава всеки, който има възможност и желание, да помогне на тези хора, изпаднали в затруднение. Историята им остава неясна, но е ясно едно – хората спешно имат нужда от подкрепа.

 

 

 Вижте цялата история, споделена от  Даниела Недева:

 

 

„Мъж, жена и куче… Завити през глава с юрган… Под тераса на блок в района на „Чаталджа“. Зад главите им е наредена покъщнината на целия им живот…. Тя не им е нужна, животът им не е нужен, а те самите са нужни само на кучето…

 

 

Моля, всеки, който има възможност да сигнализира медии и институции …/заради кучето, не биват допускани до приют /, ако някой има желание да помогне със съвет или по друг начин – моля, пишете!

 

Добри хора търсят информация за мъжа и жената, а някои споделят, че ще помогнат – както могат. Да се надяваме, че и този път граждани с големи сърца, ще подадат ръка на онези, изпаднали в немилост.

 

Моля, всеки, който има възможност да сигнализира медии и институции …/заради кучето, не биват допускани до приют /, ако някой има желание да помогне със съвет или по друг начин – моля, пишете!!!“, пише в профила си жена, която е подала и сигнал до Община Варна и до Район Приморски. Друга варненка също се е притекла на помощ. „Вчера ходих при тях да оставя храна и вода…жената едва говореше…“, твърди Елина Банчева.

 

Коментарите обаче са доста смесени.

Появиха се и коментари, че семейството е живяло в мазе наблизо, но е изгонено от там.

Твърди се, че имат и деца.

Ето какво пише Ц. Вескова:

 

„Хора те не заслужават да бъдат прибрани, аз съм спасила брои животни от тях!!! Живея там и хи познавам лично , както и всички съседи! Ражда и гледа небето в мазето и на това съм била свидетел! Никога и по никакъв повод не са работили няма и да работят! Един ден тя ми каза, че искала персийска а предната котка извадихме от мазата вързана на педя сезал!!!! Спрете да помагате на хора които не го заслужават те на това разчитат!!! Горкото куче криеха завито в кашони вързано и какво според вас ядеше то???? Кой взема животно когато е на улицата и какво може да му предложи!!!!“

 


 



 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024