Коментари

Така и не разбрах, какво ни липсваше в менюто и храната, че се стигна до там ЕС да умува, дали да чоплим скакалци или не?

Така и не разбрах, какво ни липсваше в менюто и храната, че се стигна до там ЕС да умува, дали да чоплим скакалци или не?

960x540

 

 

Привет на сите

Последно време много се пише и драска по темата за скакалците, дори едни хора ми подшушнаха, че в класацията на най-много търсените думи в Гугълчето е именно СКАКАЛЦИ, НАСЕКОМИ, БУБОЛЕЧКИ и други подобни твари.

 

 

От ЕС решиха, че трябва да обогатят менюто ни с тия създания на Господ.

 

 

 

Така е не разбрах, какво ни липсваше в менюто и храната, че се стигна до там ЕС да умува, дали да чоплим скакалци или не? Имаме изобилие от храна и продукти, някой достатъчно нафрашкани с Е-та, други извън всякакъв нормален стандарт, трети домашно приготвени и т.н. и т.н., та се стигна до там, че трябва да умуваме аджеба, треа ли да кльопаме и преживяме със скакалци или не треа.

 

 

 

Спомням си, че преди време, кака Хурсула ни показваше как да си мием ръцете, а може би някъде да е показвала и как да се подмиваме, ама това не го даваха в ефир. После се изредиха куп задници, запълващи депутатски и министерски столове и кресла, как да се ваксинираме и, че всъщност, ваксината не е нещо опасно.

 

 

 

Та сега очаквам от тия същите, да ни демонстрират как се приготвят и кльопат насекоми. Да финансират по европейски проект издаването на книга с кулинарни рецепти за приготвянето на хвърчащи и не дотам хвърчащи твари. Разделите трябва да са няколко – салати, супи, основни ястия, скара, задушени, десерти и подходящи напитки към всяко ястие.

 

 

 

Може пък и да ни подготвят за предстоящите гладни години, които ни чакат предвид санкциите срещу Русия и очакваната липса на пшеница и брашно. Тоест брашното вече ще е от твари, а не от Русия и Украйна.

 

 

 

И тъй като аз открай време се опитвам да довърша една моя книга за кулинарни арабски рецепти, мисля да заменя много от съставките с новоприетите европейски стандарти от сорта на буболечки и хвърчащи гадинки.

 

 

 

Сигурно някой ден ще водят децата и внуците на лагери за събиране на буболечки, светулки, скакалци, мухи и тям подобни.

 

 

 

Представям си, след време, като изведа внучето в парка и вместо по сергиите да предлагат захарни петлета да се продават захарни скакалчета. Е, няма да го преживея.

 

 

 

Ей, мамка му. Вече не сме това което бяхме. Промениха и измениха всичко у нас – културата не е това, което беше, ценностите, историята, възгледите, обичаите, традициите, любовта между хората. Абе, с две думи отдавна вече не сме хомо сапиенс.

 

 

 

Нема да пиша повече, че ония докладчици само това чакат, да ми турят Х-са за поне 30 дни.

Поздрави: Дедо Мажд Алгафари

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024