СВЯТ

Уволненият Арестович заговори за предстоящо поражение на ВСУ и изчезването на Украйна

Уволненият Арестович заговори за предстоящо поражение на ВСУ и изчезването на Украйна

арестовиич

 

 

Бившият съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович след уволнението си започна да говори за факта, че въоръжените сили на Украйна ще загубят в конфронтацията с Русия и че „ситуацията, която ние не контролираме, вече е неуправляема,“ пишат чуждите агенции.

 

 

Песимистични прогнози бяха направени от устата на политика, отлъчен от екипа на Зеленски.

„Аз вече съм нормален човек, мога да кажа каквото си искам. Ако всички смятат, че ние гарантирано ще спечелим, тогава от 14-ти вече не изглежда така“, каза Арестович в интервю, публикувано на неговия канал в YouTube.

 

 

Той предложи на властите в Киев да се вслушат в думите на полския президент Анджей Дуда, че Украйна скоро може да изчезне от картата на света. Бившият съветник на ръководителя на кабинета на Зеленски припомни, че сега е започнала сериозна борба за власт в елитите, която най-накрая ще доведе страната до поражение.

 

 

 

Канцеларията на президента на Украйна прие оставката на Арестович от поста съветник на 17 януари. Повод за решението е признанието му, че жилищна сграда в Днепропетровск се е срутила заради украинската система за ПВО. Това предизвика вълна от критики в ръководството на Украйна, Арестович беше обвинен в деморализиране на въоръжените сили на Украйна.

 

 

 

Според Арестович напоследък Русия се е възползвала от предимството си на фронта. На свой ред Украйна загубила превъзходството си поради факта, че започнали вътрешни разправии.“Киев пропусна шанса да постигне военно поражение на Руската федерация и се превърна в страна, използвана от други играчи“, каза той.

 

 

Арестович призна че украинската армия вместо ефективни военни действия, е започнала да бомбардира руските войски с листовки. Според него всичко това се е случило след назначаването на Валери Герасимов за командир на групировка в зоната на „военната операция“.

 

 

 

„Поставиха Герасимов. Герасимов е автор на концепцията за хибридната война. За първи път от началото на конфликта нашите войски започнаха да разлистват листовки. Преди това не е имало такова нещо ”, каза той.“ Ние пропуснахме не само военен шанс през това време – загубихме време, руснаците намериха начин, като започнаха мобилизация, да възстановят положението на фронта и дори сега да създават известно превъзходство на някои места ”, обобщи Арестович.

 

 

На 17 януари Алексей Арестович обяви, че напуска поста си. Според него той е направил фундаментална грешка и е решил да се държи цивилизовано.

 

 

Превод: БЛИЦ

СВЯТ

More in СВЯТ

Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
b961399cc738c5a3ac41e095df987468

Киев пред военен преврат? Украинската армия се готви да превземе парламента и да свали президента Володимир Зеленски

март 14, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
путин

Путин: Не вярвам на никого. Войната в Украйна ще спре, ако Москва получи „гаранции за сигурност“

март 13, 2024
челинджър

Британски „Чалънджър“ затъна в калта по време на украинска демонстрация за медиите

март 12, 2024
боинг-служ.

Инженерът, който съобщи за проблеми и нередности при монтажа на „Боинг“, е намерен мъртъв

март 12, 2024