Политика

Хубавото Наде вече изглежда така, пак раздава акъл за войната в Украйна

Хубавото Наде вече изглежда така, пак раздава акъл за войната в Украйна

026faf67829de2968f3da0859cebb4aa

 

 

 

Надежда Нейнски, бивша Михайлова, вече трудно може да ползва прозвището си Хубавото Наде, дадено й в годините, в които бе външен министър в правителството на Иван Костов (1997-2001).

 

 

Днес лицето на демокрацията изглежда малко по-различно, установиха зрителите на БНТ 1. Тази сутрин Надежда Нейски бе гост в предаването на Георги Любенов. Дали заради твърде силния грим, определено неподходящ за сутрешните часове, дали заради нещо друго, но 60-годишната вече Надежда не бе в най-добрата си визуална форма.

 

 

 

Има войни, които не приключват с мир и се превръщат в „замразени конфликти“. Това е най-голямата опасност за война в Украйна. Такава прогноза направи Надежда Нейнски .

 

 

 

Според нея нападението на Русия над Украйна е разместило много пластове и довело до голяма психологическа промяна в Европа и шок за НАТО.

 

 

 

„Най-бързо реагираха източно- и централноевропейските държави – те обявиха, че ще приемат бежанци, че ще помагат с въоръжение. Тоест, Централна и Източна Европа заеха лидерска роля, което е нещо необичайно. Акцентът се измести от стара към нова Европа. Стара Европа дълго време оставаше в плен на тази концепция за сигурност, в която Русия играеше своята роля“, обясни Нейнски.

 

 

 

За нея безпрецедентното обединение в Европа и света е довело до обръщане на хода на войната в Украйна.

 

 

 

„Тази война трябва да бъде приключена по начин, при който бъде възстановена териториалната цялост на Украйна и стане ясно, че никога повече със сила няма да бъдат отнемани територии“, подчерта тя.

 

 

 

В отговор на въпрос за растящото напрежение между България и Северна Македония бившия външен министър заяви:

 

 

 

„България трябва да помага на Северна Македония в пътя към Европа, като общува с политиците, които са проевропейски и проатлантически настроени в Северна Македония и заедно намерят начин да се предпазваме от подобни провокации, които аз мисля, че ще продължат и в бъдеще.“

 

Лупа бг, Труд

 

https://lupa.bg/news/hubavoto-nade-veche-izglezhda-taka_218076news.html

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024