Коментари

Чуков: След като свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо

Чуков: След като свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо

boan-chukov-za-plamen-nikolov-gospodi-smili-se-nad-balgaria-1

 

 

 

Полският президент Дуда преди 3-4 дни посети Лвов. Прегърна се „сърдечно“ със своя украински колега. Няма как. Налага се от гледна точка на полските национални интереси. От доста време във варшавското метро по някои от вагоните е нарисувана новата карта на Полша. И Лвов е разположен на полска територия.

 

 

Политическото шоу в Западна Украйна с участието на Дуда и Зеленски не е от особено значение. По-важно е как местното население посрещна полския държавен глава. Огромната тълпа се кръстеше и молеше. Някои твърдят, че е имало посрещачи на колене. Настроението и нагласите на жителите на Лвов, че даже и цяла Галиция наподобяват на тези, което имаха кримчани през 2014 г.

 

 

 
В региона все по-често няма електричество, вода и условия за нормален живот. Все по-често мобилизират местното мъжко население. Потокът от ранени и убити „западенци“ нараства. А Полша обещава електричество, вода и битов комфорт без сътресения. Освен това няма да се провежда принудителна мобилизация.

 

 

 
В състава на Полша „западенците“ ще се окажат директно в ЕС. Ако „Украина це Европа“ не се получи, то „Галиция це Европа“ е добра перспектива не само за жителите на Лвов. „Западенците“ категорично не желаят да се окажат един ден в състава на Руската федерация. Те обаче не споделят виждането, че САЩ са готови да воюват срещу Русия „до последния украинец“.

 

 
Полша също вижда в създалата се ситуация в началото на 2023 г. възможност Източните Креси (Източните територии) да се върнат „в родную гавань“ (родното пристанище) подобно на Крим, Донбас, Запорожка и Херсонска област… Историческите територии на Лвов и Галиция са били част от Жечпосполита (Полско-литовска държава) съществувала между 1569 г. и 1795 г. Естествено, великополската идея Полша „от можа до можа“ (от море до море), от Балтика до Черно море, към днешна дата е трудно реализуема. Но това не пречи на управляващите във Варшава да имат мечти.

 

 

 
Полша активно помага във войната на Киев срещу Москва. Поляците са трети след американците и англичаните по обем на оказана всестранна помощ на украинците. А по предоставена военна техника на ВСУ са втори след янките. Поляците под формата на наемници активно участват в сраженията срещу руската армия. Те са повече от всички други взети заедно чужденци в редовете на ВСУ. Загиналите в сраженията срещу руснаците полски „наемници“ ги погребват с воински почести. Което значи, че са кадрови военни.

 

 
Полша „от можа до можа“ няма да се получи, но 2-3 области от Западна Украйна като териториална придобивка за Варшава са нещо, което е напълно реално. Киев предаде своите златно-валутни резерви на Варшава. Поляците да ги съхраняват. Украйна предаде на Полша всички данни от своите данъчни служби и данъкоплатци. Както и всичко за физическите и юридически лица. Ако поляците се въоръжат с отработената от руснаците формула за Крим, то няма съмнение как ще гласуват „западенците“ на един евентуален референдум за присъединяване към Полша.

 

 
В общи линии е ясно, че „щирые националисты“ (големи националисти) от Западна Украйна ще забравят, че са образцови патриоти и истински последователи на Степан Бандера. „Западенците“ искрено се надяват, че след като станат поляци, ще се превърнат мигновено в истински европейци. Поляците имат и нотариално заверени спомени от Лвов. Пазят си документите за своята недвижимост в Лемберг (Лвов). Закон за реституция има. Когато Източните Креси влязат в ЕС, то цените на недвижимите имоти по тези земи е логично рязко да се повишат.

 

 

Полша иска Западна Украйна. Русия не иска Западна Украйна. Руснаците нямат желание да превъзпитават бандеровците. Историята показа, че те се провалиха в това отношение и се стигна до 24 февруари 2022 г. Сега е ред на Варшава да опита. Поляците имат мрачни исторически спомени от отношението на бандеровците към тях. Волинското клане (1943-1945) няма как да бъде забравено.

 

 
Руснаци и поляци имат имат определено терен, на който биха могли да се договорят. Но има и един огромен проблем. Поляци и руснаци неофициално вече отдавна воюват едни срещу други в Донбас. САЩ търсят обезкървяването на Русия да продължи и войната да следва своя досегашен ход. Но след като се свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо.

 

 

Войната излиза от своята първа фаза и навлиза във втората. Затова генерал Герасимов пое командването на СВО, която вече определено започва да придобива мащабите на пълноценна война между САЩ/НАТО и Русия.

 

 

 
Войната между Киев и Москва реално продължи само седмици след 24 февруари 2022 година.
Накрая, освен Варшава към земите на бившата УССР, релефни претенции проявяват унгарци, румънци и деликатно беларуси. Всеки народ със своята собствена история и историческа памет.

 

 

А на хоризонта се очертава третата фаза на войната между Русия и САЩ/НАТО.

 

 

Боян Чуков, фейсбук

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024