Бедствия

Ето кой е сънародникът ни, загинал в Искендерун

Ето кой е сънародникът ни, загинал в Искендерун

phpk9xqge_559x345

 

 

По данни на ДПС именно в този най-тежко пострадал район, където е открито тялото на Гьокхан, са загинали минимум 20 български изселници

 

 

 

Гьокхан Йозгьок се казва българският гражданин, загинал в Искендерун, Южна Турция, съобщи Хюсеин Ватансевер, председател на Дружеството за култура и подпомагане на турците от Балканите, предаде БТА.

 

 

Загиналият 28-годишен български гражданин е работил като машинен инженер. Ватансевер съобщи, че Йозгьок е живеел в Адана. Работил е във фабрика на холдинга „Демир Челик“ .

 

 

 

 

По-рано днес от министерството на външните работи съобщиха, че е намерено тялото на издирвания български гражданин в град Искендерун, но не беше идентифицирано. Само в Адана има около 30 000 турски граждани с произход от България.

По данни на ДПС именно в този най-тежко пострадал район са загинали минимум 20 български изселници. По-рано стана ясно, че с участието на българските спасители са били спасени 4-годишно дете и възрастен мъж.;

 

 

 

„Доктор Веселин Йолов, служител на Медицинския институт на МВР, който е част от нашия екип в Турция, имаше трудната задача да окаже съдействие и пряко да участва в сложна хирургична и животоспасяваща интервенция. Благодарение на неговите действия, пострадал човек получи втори шанс да оцелее. Всички действия на българските пожарникари и спасители се координират с представители на местната власт“, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).

 

 

 

Общо 78 служители на Пожарната са на територията на Турция в момента и са изградили своя лагер на стадиона в град Бесни, съобщиха по-рано от МВР. От вътрешното министерство напомнят, че Националната асоциация на доброволците в Република България организира 28 доброволци, които още на 7 февруари отпътуваха за районите, пострадали от земетресението. В помощ на първия екип днес заминаха още 20 доброволци, които ще летят с турските авиолинии.

 

 

 

 

Екипите на Българския Червен кръст, съвместно с екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, работят в района на град Адана.

Бедствия

More in Бедствия

ezgif-4-8f341d01de

СНИМКИ на джипа на съдия Москова: Ужасът и последните секунди живот са били неописуеми

септември 15, 2023
imiddle_112105

Трагедия без край: Двама от загиналите в наводнението в Царево са мъж и жена, търсят други трима

септември 5, 2023
трима-вода

Лоша новина: Трима души са отнесени от потопа в Царево? Язовирите преливат

септември 5, 2023
bedstveno-polozhenie-tsarevo-evakuirat-477

Кошмарни новини за водния апокалипсис по Черноморието, срути се мост, има блокирани деца / СНИМКИ

септември 5, 2023
бели лом

Десетки отровени щъркели, след като пили от Бели Лом. Водата е бяла, мирише и люти на очите

август 22, 2023
пожар

Пожарът в Сакар се разраства, запали се и гора край Средец. Бедствено положение в Свиленградско

август 20, 2023