ОБЩЕСТВО

Трагедия! Първа жертва на „бялата смърт“ у нас / СНИМКИ

Трагедия! Първа жертва на „бялата смърт“ у нас / СНИМКИ

рамбо-1

 

 

Най-известният бургаски клошар Рамбо почина тази сутрин пред любимото си място – магазин „Болеро“ на пазара „Краснодар“, където реално живееше в последните 10-ина години.

 

 

Издъхна по начина, по който вероятно самият той си е представял смъртта – на улицата, свит в стари родопски одеяла и разбира се порядъчно подпийнал.

 

 

Малцина знаят истинското му име. За всички бе известен просто като Рамбо, а прозвището му бе дадено преди много години от зарзаватчии, които го ползваха за тежка физическа работа. Преди да се пропие трайно той помагаше много на търговците от пазара и реално вършеше някаква работа.

рамбо

От доста време обаче положението при него бе неспасяемо и Рамбо почти не изтрезняваше. Не подхващаше и работа. Вече го мързеше. Разчиташе само на милостинята на случайни граждани. Мнозина го съжаляваха и инициираха различни акции в негова подкрепа. Резултатът винаги обаче бе катастрофален.

 

 

По информация на Флагман.бг Рамбо 4 пъти е бил настаняван в общински приют за бездомни. Осигурявано му е легло, топла храна, нови дрехи, лекарства, но той не изкарвал повече от седмица. Тръгвал си, защото в приюта има едно основно правило – никакъв алкохол, довериха наши източници.

 

 

В последните две години той и аверите му – също крайни несрестници, които сами са избрали този начин на живот, създаваха доста проблеми на търговците от най-голямото зеленчуково тържище в Бургас, биеха се, правеха панаири и крадяха стоката им. Те настояха полицията да се намеси и да ги разсели на друго място.

 

 

В интерес на истината, за кратко през 2020 година, Рамбо и другите клошари изчезнаха, но бързо се върнаха. След това полицаите от Първо РУ извършваха редовни проверки, за да ги респектират и действително успяха да ги укротят.

 

 

За Рамбо е известно само, че е от село Зидарово. Самият той разказвал няколко различни истории за себе си – първата, че е изгонен от сина си, а втората – че е проиграл на комар всичко, което има. Предполагаемата му възраст е около 60 години.

 

Флагман

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024