Личности

Берлускони: Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски. Ако бе спрял да напада Донбас, войната не би се случила

Берлускони: Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски. Ако бе спрял да напада Донбас, войната не би се случила

берлускони

 

 

 

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че не би търсил среща с Володимир Зеленски, ако все още беше начело на правителството, защото обвинява украинския президент за войната с Русия, предаде Ройтерс.

 

 

86-годишният Берлускони често се хвалеше с приятелството си с руския президент Владимир Путин до нахлуването на Русия в Украйна и предизвика бурни реакции  през септември миналата година, когато заяви, че Путин е бил тласнат към войната и е искал да постави „достойни хора“ начело на Киев.

 

 

 

Берлускони, лидер на консервативната партия „Форца Италия“, която е част от управляващата коалиция в страната, говори, след като в петък италианската министър-председателка Джорджа Мелони обвини Франция, че е застрашила единството на ЕС по отношение на Украйна, като е организирала френско-германска вечеря в Париж със Зеленски, която не включваше други европейски съюзници.

 

 

 

„Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски, защото ние сме свидетели на опустошаването на страната му и на клането на неговите войници и цивилни“, каза Берлускони пред журналист след гласуване в избирателна секция за регионалните избори в Ломбардия.

 

 

 

 

Берлускони заяви, че ако Зеленски беше спрял да напада двете сепаратистки републики в Донбас, войната не би се случила. „Така че аз оценявам много, много негативно поведението на този господин“, добави Берлускони.

 

 

 

От офиса на Мелони заявиха, че подкрепата на италианското правителство за Украйна е „твърда и убедена, както е ясно заявено в програмата и потвърдена при всички парламентарни гласувания на мнозинството, подкрепящо изпълнителната власт“, пише БТА.

 

БТА, Гласове

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023