ИНЦИДЕНТИ

МВР с първи подробности за зверския побой на Емил в Плевен: Да, полицаи са биячите, отстраняват ги

МВР с първи подробности за зверския побой на Емил в Плевен: Да, полицаи са биячите, отстраняват ги

 

otstraniavat-politsai-sled-poboia-nad-421

 

 

Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството заради инцидента с пребит младеж пред дискотека в Плевен. Това съобщи на извънреден брифинг старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция (OД) на МВР в Плевен.

 

 

Той подчерта, че разследването по случая се провежда в момента, правят се разпити и се преглеждат записи от видео камери.

 

 

Установени са полицейските служители, намесени в конфликта. Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които по думите на директора на ОДМВР са се опитали да разтърват биещите се.

 

 

Униформените служители не са били на работа. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни.

 

 

„Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито“, каза още старши комисар Вътов, цитиран от „Дарик“.

 

 

 

Със заповед на директора на ОДМВР – Плевен по случая е образувана дисциплинарна проверка, която трябва да приключи в четиримесечен срок. Комисар Вътов бе категоричен, че срокът ще бъде скъсен.

 

 

 

Инцидентът възникна на 11 февруари сутринта около 4:00 ч. За него разказа в социалните мрежи бащата на пострадалия 19-годишен младеж.

 

 

 

От Районната прокуратура в Плевен днес съобщиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в конфликта лица, както и служителите на ОДМВР в Плевен. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

 

 

По делото предстои изследване на запис от видео камера, разпити на свидетели, установяване на други очевидци, в т.ч. и на италиански граждани, с които 19-годишният младеж вероятно е встъпил първоначално в конфликт, посочват още от прокуратурата. В хода на разследването ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването, чрез които ще се установи видът и характерът на телесните увреждания и ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи, се казва още в съобщението на Районната прокуратура в Плевен.

 

 

 

Пред GlasNews Костадин Недялков – бащата на бития младеж,  определи случилото се със сина му Емил не като побой, а като опит за убийство.

 

 

Очаквайте подробности!

 

GlasNews

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024