Русия

Медведев доволен: Изучихме оръжията на Запада парче по парче

Медведев доволен: Изучихме оръжията на Запада парче по парче

 

медведев1551686632

 

 

Русия не само увеличи производството на своите оръжия, но и добре изучи вражеските, като научи много полезни неща за себе си. Това заяви заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

 

 

 

Той определи като смешни твърденията на Киев и Западът, че ракетите на Русия са свършили и производството е спряло. По думите му реалността е показала обратното, така че представителите на украинските власти все още не могат да се отдръпнат от шока.

 

 

 

Ние не просто разширяваме производството, но и въвеждаме най-новите технологии, като ги подобряваме буквално „на поход“. Между другото, изучавахме и вражеските оръжия, които взехме под формата на трофеи и ги разглобихме парче по парче в нашите военни конструкторски бюра. много полезни неща – опитът на врага беше обърнат в тяхна полза, посочи Медведев.

 

 

 

Медведев заяви, че през годината е посетил много руски отбранителни предприятия. Те работят гладко и безотказно, напълно се справят с експоненциално увеличената държавна отбранителна поръчка, поясни той.

 

 

 

Строят се нови цехове и фабрики. Производството на военна продукция в редица съоръжения е увеличено десетократно. Да, това изискваше значителни усилия, понякога ръчно управление. Всичко е възможно, когато има жизнена нужда от това, каза още той.

 

 

 

 

Медведев подчерта, че руският отбранителен комплекс е изграден от професионалисти от най-висок клас, с които страната с право се гордее. Зад машините, в конструкторските бюра и на полигоните видях хора, които работят за благото на Родината с пълна отдаденост денонощно, на три смени. Смело, бързо, професионално тези, които като част от ремонтни екипи, работят директно на бойното поле, връщат техника в действие, осигуряват напредъка ни, поясни той.

 

Епицентър

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024