Коментари

НАСИЛИЕТО НА МИШКИТЕ

НАСИЛИЕТО НА МИШКИТЕ

паметник

 

 

Паметникът на Съветската армия отново беше поруган, като плочата беше счупена. От някоя мишка, която няма куража да отиде в Украйна да се бие срещу руснаците, захлебва американски грантове и се зъби безопасно. И в момента, в който усети опасност, се скрива в дупката си.

 

 

Този тип хора са ми познати. Като мъже, държащи се като гъзомийници с началниците си и търпящи всякакви гаври в работата си, не смеещи да гъкнат, които се прибират и пребиват жените си, защото няма смелостта да се изправят пред истинските си проблеми.

 

 

Такива мишки са страхливи и гнусни. Те вършат тайно гнусните си дела. Не заради срам, а заради най-първичен и гнусен страх на гризач, който осъзнава нивото си. Само в тълпа се чувстват защитени. Защо не отидат в Москва да кажат какво мислят за руснаците? Защо не кажат на някой руснак в България какво мислят за него? Отговорът е прост – защото са мишки. И всичките им действия са породени от мръсотията, в която живеят.

 

 

Познавам достатъчно руснаци. Може и да си имат недостатъци, но страхливостта определено не е сред тях. Това е народ, минал през тежка Отечествена война, справил се със силен и могъщ противник. Народ, който е свикнал САМ да се справя с враговете си, а не да моли за помощ и да се предава. Дори в днешно време се вижда смелостта на руснаците на бойното поле. Та, въпросът ми е към мишките – защо не отидете да кажете на някой руснак какво мислите?

 

 

Няма паметник, за който да се съглася да бъде поруган. Дори паметниците на американските пилоти, които са избивали с бомбите си български жени и деца. Паметниците са за нас, за живите, за историята – била тя добра или лоша, приета или неприета. Те са, за да не забравим какво е било.

 

 

 

Впрочем ПСА е за победата на СССР над НАЦИСТИТЕ. Благодарност на българския народ и на европейските народи за освобождаването им от фашизма и хитлеризма. И въпросът е – защо това толкова дразни някои? И дали има връзка със знаците на Азов и провежданата от Украйна политика?

 

 

 

Мишки, гнусни сте. Няма по-гнусно човешко качество от страхливостта и подлостта.

 

 

Елена Гунчева-Гривова

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024