ИНЦИДЕНТИ

19-годишната нашенка Елеонора нападна жена в Англия и я ограби на улицата

19-годишната нашенка Елеонора нападна жена в Англия и я ограби на улицата

 

big_1553742

 

Снимка Полиция на Северен Йоркшир

 

 

19-годишна българка е осъдена на 12 седмици затвор за кражбата на 1000 лири от възрастна жителка на Йорк, съобщава yorkpress.co.uk, предаде Русе 24 .

 

 

Елеонора Христова проследила жертвата си до търговски център, изчакала я да изтегли парите от банков клон, след което отмъкнала чантата ѝ. Пострадалата жена разказала, че така се уплашила, че след това се наложило да смени ключалките на входната врата на дома си.

 

Елеонора пристигнала във Великобритания два месеца преди кражбата.

 
Адвокатът ѝ Хари Баймън казал пред съда, че момичето няма намерение да се връща в България и планира да се установи при майка си в Лондон, след като излежи присъдата си. Елеонора се признала за виновна за кражбата, която се случила в края на ноември. Първоначално произнасянето на съда било забавено заради подозрения, че момичето е жертва на трафик. Проверка обаче показала, че няма такива данни, а самата Елеонора отрекла подобни съмнения.

 

 

“Това е крещящ случай на кражба, при която деянието е извършено за лично изгода спрямо уязвим човек. Действията на Христова доведоха до основателни опасения и страх у жертвата за това, че е била набелязана и следена. Пострадалата се притеснявала, че някой може да използва ключовете от дома ѝ. Затова униформени полицаи лично провериха на място, че ключалките са сменени и няма опасност за сигурността на пострадалата. Полицията на Северен Йоркшир няма да толерира престъпления, насочени към уязвими жертви. Ще използваме всяка възможност, за да изправим виновните пред правосъдието“, каза разследващият полицай Брадли Бейли.

 

 

Елеонора Христова е била идентифицирана от записите на охранителните камери и задържана само няколко дни след кражбата. От 26 ноември тя е в ареста, пише bgvoice.

 

 

След задържането ѝ пред полицията тя казала, че дала част от парите на свои приятели, а с останалите пари си купила дрехи и платила наема си.

 

 

Елеонора имала работа, като раздавала листовки, но след ареста ѝ е останала безработна.

Българката заявила, че обмисля дали да се върне в България след като излежи присъдата си, но първо смята да посети майка си в Лондон.

 

Българите могат да влизат във Великобритания без виза като туристи или за посещение при роднини за срок до 6 месеца. Те нямат право на работа без да имат работна виза.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024