Политика

Кметът на Пазарджик брутален: Аз съм истински независим, другите Бойко ги е*е

Кметът на Пазарджик брутален: Аз съм истински независим, другите Бойко ги е*е

 

todor-popov1

 

 

„Мен централата власт никога не ме е харесвала. Аз съм изключение. Аз съм наистина истински независим. Аз се кандидатирам с подписи. Те викат на Бойко човек – мен Бойко както ме е e***, така не ме е e*** никой и оня к**** Цветанов. Те са милиционери – ако могат да ти вземат нещо, ще ти го вземат“.

 

 

 

Нецезурните думи са на пазарджишкия кмет Тодор Попов, който в началото на седмицата обяви, че гледа към пети пореден мандат начело на местната власт там и когото ГЕРБ от години припознава за свой, въпреки че той винаги се кандидатира сам и е независим.

 

 

 

Попов е дал интервю за „Капитал“, в което се жалва от проверките срещу семейството му, включително и съпругата му, която има участие в турбобутафорията край Варна „Исторически парк“, където пък „акциите“ държи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов чрез ветренските стратези – патриоти и националисти.

 

 

 

„Аз съм най-проверяваният кмет в България във всяко едно отношение – лични финанси, жена ми. На мен всички ми търсят, проверки ми правят. С тая къща, която ме направиха зорлем известен. Кой няма къща, знаеш ли колко струва един декар в Паталеница – това да не е Монако, то струва 5 хил./дка.

 
Жената я разкостиха от проверки – с едни варненци направи тоя големия парк, развиват се, има мащаб. И какво откриха – нищо. Ние като дойдат избори, почваме да говорим кой каква кола кара, в каква къща живее, каква любовница има. И така тръгват легендите“, коментира Попов.

 

 

 

В интервюто той най-сетне разкрива и подробности около отнемането на шофьорската му книжка след дълга съдебна сага и рой самоотводи на съдии по делото. Кметът бе заловен от катаджии през 2021 г., като отказа да даде проба на дрегера и това му коства немалка глоба плюс отнемане на свидетелството:

 

 

 

„Горе сме с моите кметове. А, за кметовете – аз тук наистина съм, както казват, кмет-феодал, тежък феодал, най-тежкият феодал. В общинския съвет аз имам от 41 – 28 които ме подкрепят. Мога да продам общината. От 31 кмета имам 30 мои кмета в общината. Та, отиваме събираме се с кметовете да си правим парти. Те ме слагат на външно подслушване – с кола слушат всичко, което си говорим“. На въпроса – кои те – МВР ли?, пазарджишкият градоначалник допълва:

 

 

 

„Е, който трябва. На Бойко Рашков аз му бях любимец. Когато аз бях младши съдия, той беше следовател в Пазарджик. По принцип мен на тея сбирки ме кара шофьор. За тези години в Пазарджик никой не ме е видял пиян или подпийнал дори. Най-лесния начин е да те прецакат по този начин.

 

 

 

Тръгвам аз отгоре и съм пил две-три чаши вино – аз толкова и пия като цяло. Проверяващите не са от Пазарджик, щом не са наши, те са пратени от някого, те тук нямат правомощия, те го организират, виждат, че съм тръгнал сам и най-вероятно съм пил нещо. На 400 метра от вкъщи ме спират. Един дрегер винаги могат да ти го нагласят.

 

 

 

Отказах го и го обжалвах. Чакахме местни, защото те не могат да пишат актове на територията на Пазарджик. Една година и 2 месеца бях без книжка. Въпросът е, че е гадно отношението. На другия ден дойдоха шест автомобила в общината – ДАНС, НАП и пр. Аз съм им най-трън в очите, защото аз не си мълча и им казвам истината“, добавя Попов.

 

 

 

Казва, че е приятел с Бойко Борисов, но признава, че е в добри отношения не само с него, но и с експрезидента Росен Плевнелиев, и с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски:

 

 

 

„Бойко на всички избори си има кандидат. Делян какви гласове изкарва от Пазарджик, като съм му приятел – с какво да му помогна аз от Пазарджик или какво да ми помогне ДПС, ДПС никога не са имали общински съветник“, напомня Попов.

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

1010x570

Българите от Херсон с видеопослание: Украйна използва български оръжия срещу нас. Спрете доставките за режима в Киев

април 9, 2024
кироооо

Кирил Петков: Не може с някакви снимки на пачки да се замазва нещо по-страшно, връщаме се в мутренските времена

април 9, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
1530x993_264x83_nikolay-denkov_4_

На изпроводяк! Николай Денков се оплака пред западни посланици: Русия е виновна за корупцията в България

април 8, 2024
живко

Ж. Коцев: Знаех, че Марин и Стефан са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Рашков

април 8, 2024
селфи

Живко Коцев признал за чадъра над контрабандните канали и сам дал показания срещу Петя Банкова

април 7, 2024