СВЯТ

Кулеба с тежка закана: След края на войната ще бъде потърсена отговорност от държавите, които се отнесоха лошо с Украйна

Кулеба с тежка закана: След края на войната ще бъде потърсена отговорност от държавите, които се отнесоха лошо с Украйна

960x540 (1)

 

 

 

След края на войната ще бъде потърсена отговорност от държавите, които „се отнесоха лошо с Украйна“, предупреди украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба в интервю за Би Би Си.

 

 

Украйна няма да забрави кой ни подкрепяше, заяви в същото време Кулеба. Украинският външен министър изрази разочарование, че папа Франциск все още не е посетил страната му.

 

 

Изборът, който всяка държава направи след пълномащабното нахлуване на Русия, ще бъде „взет под внимание при изграждането на (нейните) бъдещи отношения“ с Украйна, изтъкна Кулеба.

 

 

Украинският външен министър предупреди, че забавянето на западните оръжейни доставки за Киев коства живота на хора. „Ако една доставка се отложи с един ден, това означава, че някой ще умре на фронта“, каза той.

 

 

 

Въпреки че Украйна получи военна и икономическа подкрепа от западните сили след нахлуването на Русия, много държави в Африка, Азия и Южна Америка останаха встрани от конфликта. Някои от тях симпатизират на Русия в исторически план, други са загрижени за икономическата цена на войната, а трети смятат, че Западът удължава ненужно военните действия, обобщава Би Би Си.

 

 

 

Източник: БТА

СВЯТ

More in СВЯТ

phpsugcqb_559x345

„Дейли Мейл“: Британците са в шок от огласен брутален руски военен отговор на провокации на Лондон

март 17, 2023
1010x570

Руски военни са открили падналия американския дрон в близост до разклонение на „Южен поток“

март 16, 2023
zaharova-vtorata-po-golemina-banka-v-shveicaria-potana-1

Захарова: Втората по големина банка в Швейцария потъна

март 16, 2023
rusnatsite-uspiaha-da-se-doberat-142

ABC News: Възможно е руснаците да се доберат до останките на сваления американски дрон

март 16, 2023
посланик

Посланикът на Русия в САЩ: Нападение над руски самолет в неутрално небе ще бъде обявяване на война

март 16, 2023
1010x570

Сутрешна сводка: Пентагонът предупреди Украйна за задаваща се тежка битка, ЧВК „Вагнер“ завзе още едно селище до Бахмут

март 16, 2023