Европа

Многохиляден протест в Париж против доставките на оръжия за Украйна

Многохиляден протест в Париж против доставките на оръжия за Украйна

 

1010x570 (3)

 

 

В Париж се провежда многохиляден митинг срещу доставките на оръжие за Украйна и за излизане на Франция от НАТО. Митингът, наречен „Марш за мир“, е започнал близо до Люксембургския дворец, където заседава френският Сенат. Митингът е свикан от партията „Патриоти“. Демонстрантите се отправят към Кралския дворец.

Те скандират лозунги: „Да напуснем скоро НАТО!“, „Макрон, не искаме твоята война“, „Макрон в оставка, за вот на недоверие!“, „Frexit!“, „Урсула, не те искаме“.

 

 
Плакатите на протестиращите гласят: „Спрете войната, провокирана от САЩ и НАТО“, „Свобода, истина, съпротива“, „Вот на недоверие – мир във Франция“.

 

 

 

Както казва Ксавие, един от протестиращите, страната му отдавна е загубила независимостта си по отношение на вземането на решения:

 

 

 

„Гледайки всичко, което се случва, е невъзможно да си стоим вкъщи и да не правим нищо. Нашите медии ни лъжат, на тях вече не може да се вярва. Не трябва да даваме оръжия на Украйна, за да подхранва този конфликт, докато можем да започнем преговори. Франция е загубила своя суверенитет. Тя вече не е свободна. Виждаме отлично, че държавите от ЕС се управляват от САЩ. Свободата ни е застрашена. Франция има огромен външен дълг, тя вече не може да действа както намери за добре, а САЩ я прикриват. А Русия реагира както трябва. Донбас е бомбардиран от години“, заяви събеседникът на агенцията.

Ръководителят на партията „Патриоти“ Флориан Филипо заяви по-рано пред РИА Новости, че все повече французи са започнали да разбират не само естеството на конфликта в Украйна, но и това, че политиката на страните от Европейския съюз е насочена към обслужване на интересите на САЩ.

 

 

Лидерът на движението „Патриоти“ неведнъж се е изказвал в подкрепа на излизането на Франция от НАТО, защото „стратегията на алианса създава заплаха от трета световна война“. Той също така неведнъж се е изказвал против отпускането на средства на киевския режим и като цяло против доставките на оръжие за Украйна.
Това е третият „Марш за мир“, организиран от партията „Патриоти“. Предишните два бяха проведени през февруари.

 

 

 

 

Париж изпрати на Украйна шест 155-милиметрови буксируеми гаубици TRF1 и две системи за противовъздушна отбрана Crotale. Освен това киевският режим получи от Франция 18 артилерийски системи CAESAR, ПЗРК „Мистрал“ и „Милан“, около 60 бронетранспортьора и противотанкови мини HDP-2A2. В допълнение към оръжията френските власти доставиха на украинските въоръжени сили униформи, гориво, снаряди и боеприпаси, комплекти за първа помощ и сухи дажби, както и оборудване за радиационна, химическа и биологична защита.

 

 

 
В края на януари френското външно министерство обяви и плановете си да изпрати на Украйна още 12 гаубици „Цезар“. Освен това в Украйна вече са пристигнали 12 френски колесни танка AMX-10RC.

Източник: ria.ru

 

Европа

More in Европа

phpsugcqb_559x345

„Дейли Мейл“: Британците са в шок от огласен брутален руски военен отговор на провокации на Лондон

март 17, 2023
banka-sasht

Истерия в Европа и САЩ след банковите фалити

март 14, 2023
1010x570 (3)

ЕС и САЩ възнамеряват да вземат на прицел поддръжници на руската война в Украйна

март 11, 2023
1010x570

Орбан: Западът е обхванат от военна треска, САЩ ръководят „коалицията на войната“ зад Украйна

март 10, 2023
1010x570 (3)

Брюксел призова правителствата да спрат енергийните субсидии за домакинствата и бизнеса

март 8, 2023
c5abf9c55f5f5acf41e827bfb197810c

Скандал в ЕС и НАТО: Германия хвана Полша да финансира Русия

март 7, 2023